tiistai 5. kesäkuuta 2012

Sunnuntai kalastelua

Sunnuntai kalastelijan päivä.....


Perhonjoen Sm-karsinnat meni niin hyvin että aamulla herätessäni makoisilta unilta silmät ristissä huomasin että perhonjoelta löytyneet etanat ennustivat oikein, hittolainen! eilisen tsunamikoiranilman jälkeen tosiaan paistoi aurinko niinkuin etanat mittakaukalossa kertoivat sarvillaan.

No aamua valkeni muutama tunti ja taivas harmaantui hetki hetkeltä enemmän, aivan kuten perhonjoella mieleni. Kuitenkin sain kaverilta viestin, että pitäiskö tänään kehitellä jotain? no tottahan toki se oli jotain tehtävä, joten aikamme pähmisteltyä painelimme pizzalle mukanani Kojamon Maija, tyttäremme jessica ja FP JKL:n legendaarinen maalikuningas Taneli "Tinke" Kankainen vuodelta 2011, Joten julkimoita oli siis mukana tänäänkin.

Pizzaa ähmeltäessä Tinkeläinen otti puheeksi että hän haluaa ostaa virvelin, joten eihän siinä auttanut kuin vetää lätty napaan ja painella kadun toisella puolella sijaitsevaan prismaan ja siellä loisteliaalle kalastustarvike hyllylle. Aikamme mietittyä ostimme jonnin sortin kelan, vavan, siimat ja maaaaaaaailman parhaan uistimen, meinaa meps 2, kuparinen ja mustilla pilkuilla.

Tämän jälkeen koko poppoo suuntasi meille, laittelimme Herra Kankaisen virvelin kuntoon ja kasaan. Sitten tuli se hetki mitä olen jo vuosia häneltä odottanut! että nyt lähetään onkimaan! 

Ei muuta kuin lapsi mummolaan ja porukalla ongelle, kamat pikapuolin autoon, vavat JEP, kelat JEP, kurahousut JEP, chestbägit JEP, kengät JEP, kaikki on!

Noooooooooo onkimispaikalle päästyämme laittelin siinä järvisettiä kasaan, hivellen uutta vissun vapaa, tuli kurahousujen vuoro, tuli kenkien vuoro, etsin ja etsin, kaivelin ja etsin, etsin ja kaivelin. no voooooehan prkl!!! kengät pöjöttää siis kotona varaston seinää vasten!

No mutta onneksi hätä ei ole tämän tässä, sillä olihan minulle miehille suunitellut, ainoat ja oikeat kengät mitä laissa saisi edes käyttää, kaikki muu pitäisi kieltää!  pyhäkenkäni, ainokaiseni............... REINOT!!!No siinä sitten tampsin siellä suon reunaa pitkin ja kohtasin kauhun hetkeni upotessani reisiä myöten, toinen reinoni jäi uppeluksiin eikä tullut jalan mukana ylös! ei auttanut kuin kaivaa tuo jumalainen pyhäinpäivien kenkä pois sieltä, ja kaikkeni sen eteen tein ja sen myös sieltä takaisin sain!

Kalastuksen osalta homma jatkuin yhtä harmaana kuin taivas, pintovia lohia näkyi jatkuvalla syötöllä ja mikä parhainta, mukana ei tietenkään ollut kuin yksi reissussa rähjääntynyt pinkki murkku ja caddis, joten annoin asian olla.

Keskityin enemmänkin katselemaan Maijan kovaa kehitystä heittojen saralla, rullaus meinaa näyttää menevän jo hemmetin hienosti! kuin taas Herra Kankaisen tyyliraiskatut heitot ja siima sotkut, mutta sitä se moottorionki miehen elämä on.

Itsellä tosin ehkä n. 20 heiton aikana sain kuitenkin jätettyä 3 kertaa 3 liiterin setin johonkin sinne syvyyksiin, sama siis jatkui kuin perhonjoellakin.

Vedimme noin 2h setin ja yllätykseksi emme mitään sieltä saaneet, joten kalastuksen osalta tässä ei ole paljoa kerrottavaa.

Mutta kaikenpuolin hieno päivä taas kerran, sillä monien mielestähän sillä saaliilla ei ole väliä, se on kiva lisä tähän puuhaan, BullShit sanon minä!


No nyt ei auta kuin taaaaaas kerran istua tuon sidonta penkin ääreen ja ruveta kietomaan mahdottoman hyvinä otti perhoja pohjoisen suomen mahtivesille! Torstaina siis Team KojamoRallin kulmakivet, Jussi "taimen" Wacklin ja Atte Valkama lähtevät pohjoisen tournamentille nro1

Odotettavissa paljon hienoja hetkiä siis.- Kyllä se räikkä kohta soi -Writed by; Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti