sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Slovenia 24.5.2014Day 2.Aamuinen herätys oli klo 7;00 ja miesten tyylinen lähtö kesti sen 3min kun oltiin kalakamat päällä autossa matkalla kohti luvanmyyntiä. Aurinko paistoi ja odotettavissa oli erittäinkin lämmin päivä, eikä tuo odotus paljoa vituiksi mennyt. Lämpömittari hiveli klo 9;00 n. +28 joten mukavan lämmin oli keskipäivästä luvassa....Luvan myyntiä suoritti herra nimeltä Goldie. Bisnesmies henkeen ja vereen, juttua tuli vaikka muille jakaa ja valehtelua oli ilmassa jonkun verran veden korkeuden ja kalastuksen suhteen. Eipä se mitään, päätimme jättää Savan väliin ja suunnata Savan sivujoelle nimeltään Radovna. Goldie myös kysäisi pikaisesti mistäpäin maailmaa olen, keskustelu meni kutakuinkin näin:

Gd :- Hellou Buddy, where you are from dude..

Minä :- Finland

Gd :- No no no no no... You dont´t look like a finish people!

Alessandro :- Yeap, he is from Finland and also he is a finish flyfishing champ year 2013

Gd :- WAIT!!!

Tässä vaiheessa mies nosti 2 tuoppia pöytään ja kaivo tiskin alta pullon jotain paikallista paloviinaa, kaatoi mukit puolilleen ja huuti SKOOOOOL ja KIPIS!!

Gd :- You need that man... Finish people are always drunk or they huge hangover....


No siinä sitä sitten suomalaisten tuomaa mainetta ylläpitääkseni kilistin ja heitin hunajaiselle paskalle maistuvan paloviinan huiviin ja painelin pihalle polttamaan savukkeen ja miettimään lähteekö henki vai tuleeko ylhäältä vai alhaalta ulos. Koskaan en ole kuppiin sylkenyt ja taas sai huomata, joskus se voisi olla viisastakin... Juoma kuitenkin pysyi sisällä ja luvat ostettua aloitimme matkan kohti jokea.Radovna ei ole mikään isojen kalojen paikka, lähinnä 15-35cm taimenta ja kirjoa. Se mikä paikasta tekee mahtavan on poikaistuotanto, sekä joessa on vain luonnonkantaista kalaa. Kalastus Radovnalla muistutti hyvinkin pitkälle Ivalossa suoritettavaa tammukan kalastusta. Pienet nymfit ( yökyöpeli ja hares ) toimivat ehdottomasti parhaiten. Sain täältä päivän aikana n.70kpl näitä pieniä ja pippurisia asukkeja, joista n. 15-20kpl puraisi pinturiin. Tietenkin perinteitä kunnioittaen otin täällä pienen hörppäyksen housujen sisään heti aamusta ja loppupäivä meni märissä sukissa kalastellen.Päivä meni äkkiä nahkaa polttaen ja pikkukaloja jallitellen. Kuvat kertokoon enemmän, sillä itse kalastuksesta ei paljoa kerrottavaa ole. Nymfaus ja pinturit, siinä se osimoilleen oli.


Writed By: Atte Valkama
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti