torstai 15. elokuuta 2013

Naarakoski




Iltapisto naaralle



Olin Laajavuoressa nauttimassa kaverin synttärikahvia kun puhelin soi. Pyyntö ongelle ja kohteena hetki sitten kalastettu Naarakoski. Paikka oli mukava ja kalaa nousi erittäin hyvin, luvat tilaukseen ja kamppeet autoon.



Paikalle päästiin n.klo 19;00 ja kalastus pääsi alkamaan 19;30. Laavulla olikin tukku moottorionkimiehiä. Kyselin oliko taimen ollut otillaan. Kuulemma yksi mitallinen taimen oli noussut ja se kuuluisa iso oli ollut kiinni. Ajattelin pienessä mielessä, kun katsoin virveliä joka makasi pöydällä. Jos tuohon kilon painoiseen pinkkiin jigiin taimen on ottanut, niin nälkäisellä päällä täytynee niiden olla. Tampsin rantaan ja muutamien heittojen jälkeen ensimmäinen taimen oli haavissa, alle 40cm eväleikattu. Kahlasin niskalle josta sain n.30min aikana käytettyä haavissa 4 mitallista täplikästä istaria.






Tämän kuvan jälkeen tapahtui asia jota en olisi ikinä uskonut itselleni käyvän... Virvelimiehet olivat sitä mieltä että "lupapisteestä" soittivat ja käskivät sen harmaata takkia pitävän jätkän vittuun sieltä niskalta. Saa aivan liikaa kalaa.....WTF?? itse olisin ottanut toisenlaisen kannan, kysynyt millä ja miten niitä kaloja saa. En häätäisi pois... 



No eipähän siinä... Otin asian käsittelyyn ja tulin niskalta pois. Nauroin ja painelin kosken toiselle puolelle, vittuillessani niskalle. Täällä olikin kaveri heittänyt aikansa perhoa ja manasi, ei pure niin ei pure. Hänen nymfaamista seuranneena lupasin kertoa muutaman asian, jolla voisi olla kalan saantiin vaikutusta. Näytin nämä asiat ja käskin kaverin niskalle! Lasse kahlasi niskalle ja koukutti 15min aikana kolme kalaa ja virvelimiehet tärisivät riemusta vastarannalla..



Menin itse alemmaksi ja kolusin kiven takusia. Sain melkeimpä jokaisen kiven takaisesta isommasta peilistä taimenen ottamaan ja näitä nousi tältäpuolelta yhteensä 4kpl. Sen huomasi, kuinka virppamiehet olivat kukkia lähettämässä ja onnittelukorttia kirjoittamassa....



Sain kiusani tehtyä ja päätin lähteä ylemmälle koskelle. Täältä sain yhden reilu 30cm luonnonkalan joka oli oikein nätti. Hetken kuluttua kuohusta pamahti ja kunnolla. Kala otti ekalla spurtilla alavirtaan n.40m ja olin aivan kuseessa, en pystynyt mitään tekemään... Käsi puolalla yritin jarruttaa menoa. Aivan turhaa tuntui olevan, kala meni miten halusi ja juuri sinne minne halusi. Alajuoksulla on iso kivi. jonka taakse kala paineli katkoen siimat kiven reunaan. Se tunne oli mahtava! Huikee spurtti ja isonkalan karkumatka. Parempi taas voitti ja eikun uutta peruketta tekemään.



Toiselle puolelle päästyä heitin isonvirran yli nymfit ja tästä virranreunasta nousi vielä 2taimenta. Päivä oli taas enemmänkuin onnistunut ja omaan tekemiseen pystyi olemaan todella tyytyväinen. Aina jää parannettavaa toki, 2 karkuutusta tälle illalle kuitenkin, mutta minkäs teet?



Ilta ja hämärä alkoi häiritä rankasti kalastusta ja oli aika mennä popsimaan loput eväät, sekä tekemään nuotiospekulointi muiden kanssa...















Writed By: Atte Valkama




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti