torstai 15. elokuuta 2013

KusaankoskiKuusaan kuohut
Yht´äkkiä sitä huomasi olevansa Kuusaankosken nuotiopaikalla peruketta tekemässä. Oli siis aika kalastaa taas ja sehän vain passasi. Tämä reissu oli enemmänkin sellainen välillä isoa kalaa kokeillen meininki. Tytär ja hänen serkkunsa, sekä Maija ja  Nikon pesue oli paikalla. Aaltosen Miikan röytäessä niskalta taimenta, sekä Kuusaan kuuluisaa kirjolohta, josta jopa lupatarkastajakaan ei tiennyt.Tämä on todellinen pikakirjoitus sillä tätä rustatessa Hilmonjoen/Huopanan päivä retki puskee päästä ulos aivoista. 


Kävin useamman kerran niskalla pinturin kanssa illan aikana. Kaksi kertaa sain tämän isomuksen nousemaan pinkkiin murkkuun. Parit potkut ja ei vain tarttunut paremmin. Toisaalta pitkän heittämisen jälkeen kala huoli vasta 0,14 perukkeen ja 16 kokosen murkun. Alavirtaan lähtiessä peli olisi heti vihelletty poikki, mutta ei se anna jos ei yritä.?Sillan alapuolelta kuohuista sain 1taimenen. Varjolan tilan puolelta sillan alta yhden sekä hieman ylemmistä poteroista yhden. Kävin keskellä kahlaamassa, mutta tuloksetta. Ei märkiä kalsareita eikä kyllä kalaakaan. Etenin potero kerrallaan ylöspäin ja vaihdoin kokoajan pienempään nymfiin. Jotenkin olivat krantulla päällä tänään.. 


Niskanimua alemapa sijaitsevasta poterosta sitten osui! Taistelu kesti muutamia sekuntteja ja kala oli haavissa... Upea, pilkkukylkinen jokseenkin säälittävä tapaus oli käsissä ja kameramiehen oltua valmiudessa saimme kuvankin tästä. 

Tämän taimen jälkeen sain niskan imusta vielä yhden sellainen kutakuinkin mitallisen luirun joka pääsi vapauteen ehkä liiankin nopeasti tai sitten kameramies oli aivan liian hidas, tarkkuuttakin täytynee vielä vähän harjooootella. Mutta hyvä siitä vielä tuloo ku vähän keskittyy.


Writed By: Atte Valkama

2 kommenttia:

  1. millon kävit kuusaassa kalalla?

    VastaaPoista
  2. Olisko ollut Lauantai tai Sunnuntai. Viikon sisällä kuitenkin.

    VastaaPoista