sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Ruoto Muuramenjoen Sm-karsinta


FFC JKL @ Muuramenjoki
29.6.2013


Muuramenjoen Sm-karsinnat käytiin 29.6 ja kesäkuinen erittäin lämmin viikko oli tuhota koko kilpailun. Muuramenjoen vedenlämpötila nousi alkuviikosta jo yli 24asteeseen ja kisat meinattiin jo perua. Kuitenkin suurten järjestelyiden takia vedätimme aivan viime pisaraan asti peruuttamista. Viikon puolivälin paikkeilla kuiten tuli sadetta ja ukkosmyräkkä sekä öiset lämpötilat laskivat sen verran että vesi päästi jäähtymään ja kisat saatiin pidettyä.Muuramenjoen karsinta oli monellakin tapaa ainutlaatuinen, sillä kilpailussa toteutettiin samalla myös RKTL:än taimenpoikaus merkkausta. Tosin vedenlämpötilan takia kisasta tuli enemmänkin särkikisa kuin taimen/kirjolohikilpailu. Samalla myös jokainen kilpailija pääsi kalastamaan ainakin yhden poolin taimenen rauhoitusalueella.Kilpailu alkoi kello 9 ja arvonta aloitettiin klo 8;15:sta. Arvonta meni hyvin ja kilpailijat pääsivät samalla jopa vähän tutkimaan Ruoto Oy:n lahjoittamia palkintoja.Kilpailu oli viimeiselle jaksolle asti todella todella tiukka kärkikolmikon osalta, luultavasti ensinmäinen karsinta jossa itse olin mukana kun kärkikolmikko selvisi oikeasti vasta tuloslaskennassa, ei jaksojen välisessä spekuloinnissa. Muuramenjoen karsinta oli ensimäinen Fly Fishing Club Jyväskylän järjestämä karsinta. Päivä kului ainakin omalta osaltani hyvin ja nopeasti vaikka erityisjärjestelyistä ja taimenpoikaismerkkauksesta johtuen joillakin kilpailijoilla, kuten itsellä tuli aina 4h tauko ilman mitään tekemistä, koska valvonnan rauhoitusalueella toteutti seura itse, sillä merkkaamista ei olisi keritty opastamaan jokaiselle kilpailijalle erikseen.Päivä oli erittäin lämmin ja aurinkoinen, joten epäilen että jaksojen välisen tauot tekivät kilpailijoille ihan hyvää, saivat rauhassa tankata nestettä ja pysytellä varjossa. Ainakin omalla kohdalla tuo 4h tauko teki hyvää, sai kahluukamat pois ja pääsi jäähyttelemään ja pitämään kunnon levon ruokailun jälkeen. Ruokailu tapahtui paikallisella Keljonkankaan Teboil huoltoasemalla jota emme voi tarpeeksi kiittää ilmaisesta lounaasta. Tarjolla oli vielä itse toivottua perunamuusia ja lihapullia, jotka kilpailijat hotkivat mahaansa onnesta soikeana. Teboilin pöydästä kuului jopa huuto että " en käy enään ikinä missään muualla kuin tällä teboililla, nyt jää muut lounaspaikat taakse"

Suuret kiitokset vielä Teboilille ja heidän henkilökunnalle.Kuten jo alussa sanoin niin kilpailu kääntyi viikon hellejakson takia enemmän särkikisaksi, joka yllätti ehkäpä ainakin itseni ja luultavasti monet muutkin kilpailijat. Tässä lista saaduista kaloista päivän aikana:

Särki 107kpl
Taimen 45kpl
Kirjolohi 35kpl
Säynävä 14kpl
Lahna 5kpl

Yhteensä kaloja nousi siis 206kpl ja isoin kala osoittautui 52cm taimeneksi jonka Markus Koskinen kuittasi nimiinsä.


Tarkat poolikohtaiset tilastot ja tulokset löytyvät täältä.Top 3 ja palkinnot:

Ville Ristolainen ja Ortlieb reppu sekä Patagonia telttakengät.
Jyrki Hiltunen ja Ruoto FishWear huppari sekä Patagonia telttakengät.
Janne Miettinen ja Patagonian telttakengät.Huippupalkinnoista vastasi Fly Fishing Club Jyväskylän pääyhteistyökumppani Ruoto Oy jonka kanssa yhteistyö on alkanut moitteettomasti ja mollemmat tekevät parhaansa saavuttaakseen parhaan lopputuloksen.


Kiitokset vielä kerran kaikille mukana olleille kilpailijoille ja valvojille sekä mukana olleille yrityksille joista mainittakoon vielä kerran Keljonkankaan Teboil ja maistuva lounas, sekä Ruoto Oy ja huikeet palkinnot.Tässä kuvia päivän kilpailusta....
Ville RistolainenHeti aamusta oli havaittavissa jo rentouttaVille Ristolaisen taidonnäytteitäJouko IjäsJännityksestä nuppi turvoksissaAudikin sai uuden tuulilasin päivän aikana


JussiPekka MyllymäkiMikko "rysä" Räsänen, Atte Valkama ja Jyrki Hiltunen


1`st


Jyrki Hiltunen ja sija 2.Kiistaton kärki


Top 3Writed By: Atte Valkama


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti