sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

NymfilarvastusPohjien koluamistaKesä 2012 meni että heilahti, uutta oppia kun tuli ja paljon. Itse innostuin tuosta onko se nyt sitten nymfi vai larvastus kalastusta? Joten sanon sitä itse larppaamiseksi.Mikko "rysä" Räsänen kun kertoi tästä larppaamisesta ja sen tehokkuudesta, perhoista ja välineistä, tiesi se 2012 kevääseen välinehankintoja... Perhoja tuli sidottua paljon "rysän" opastuksella, tai oikeastaan hän teki muutamia mallikappaleita ja näytti vaihevaiheelta sidonnan. Siinä sitä sitten illat hierottiin perhoja ja vanhoja lensi sitä mukaan roskiin kun ne eivät enään miellyttänyt silmää loppuvaiheessa. Perhot kun olis sidoskeltu ja kosket aukesi, oli aika lähteä opettelemaan ja katsomaan miten se oikeasti tapahtuu.... Tai niin oli tarkoitus....Rysän kanssa jostain syystä emme päässeet keväällä kuin muutaman hassun kerran kalastamaan ja jos ei jommallakummalla niin molemmilla tai jos ei toinen niin molemmat olivat joko kaameessa darrassa tai vielä humalassa aamulla kun oli tarkoitus lähteä perhoja uittamaan...Sen verran kuitenkin saatiin kerran skarpattua muutamilla sommersbyillä tilannetta että jaksoimme muutaman tunnin keskittyä ja näin kuinka se homma tapahtuu. Siitä sitten harjoittelemaan ja kyselemään Pietari "sipe" Sipposelta jatko-oppia ja vinkkejä.Larppaus on todella tehokas tapa saada saalista, mutta on siinä omat huonot puolensa. Perhoja menee ainakin näin keskisuomen kohteissa todella paljon, veden väri kun on mitä on. Toinen on että tiettyihin paikkoihin pääsy voi olla riskin takana ja uimataidot on hyväksi, sen huomasin menneeltä kaudelta. Litkoja joutuu tekemään aika useasti ja tapseja napsuu poikki tasasen tappavaa vauhtia. Saalisvarmuus ja tehokkuus tuo kuitenkin sen kaiken takaisin.Perhoina käytän yleisesti jigikoukkuihin 14 ja 12 kokoisiin sidottuja nymfejä. Pt, MustaSurma, Hares ja PinkkiSurma. Larvoina käytän tmc:n 8-16 kokoisia larvakoukkuja ja yleisimpinä on pinkki, salalarva, vihreä pinkillä kuulalla ja musta pinkillä kuulalla.
MustaSurma ja PinkkiSurma
Taaempana Pt, Hares ja Vihreät/pinkit Nymfit
Pinkit larvat taustalla
Välineinä käytän itse 10jalkaista 3 ja 4 luokkaista, riippuu paljon kohteesta ja kaloista. Norjassa tulen jatkossa käyttämään vain 4 luokkaista, sattuineista syistä.. Kelana toimii Danielssonin Nymph Wide, siimoina pohjilla on pohjasiima ja kisoissa kun on pakollinen tuo perhosiima niin siinä riutuu jokin vanha pinturisiima ja perukkeena käytän n.8m pitkää 0.45 fluorcarbonia ja oranssi/vihreää indikaattori siimaa, paksuudeltaan 0,28. Perukesiimana ja tapseina toimi viimekesänä airflon Sightfree G3 fluorcarbon, jota voinkin kehua todella todella hyväksi!Yleisesti käytän 3:n perhon litkaa... Alinmaisena yleensä jyllää jokin painava larva ja keskellä sekä ylhäällä kaloja pyytää jokin nymfeistä, viimekesälle taisi uittotunteja kertyä eniten Salalarvalle, Pt:lle ja MustalleSurmalle....Eniten näistä kaloja taisi nousta MustallaSurmalla. Parhaat kohteet larppaamiseen on loppuliut, virtojen reunat ja ei niin kuohuisat paikat. Tosin "Rysä" kun sitä tekee, hän kalastaa kuohuista myös, itse sitä en vielä ole oppinut sillä uittaminen kuohuissa tai yleensäkkään niille pääsy tuottaa ongelmia jotka korjaantuu tietenkin ajallaan ja harjoittelemalla ja lisää uintireissuja ottamalla.Tätä tekniikkaa voin suositella kaikille jotka tykkäävät kahlata ja uhrata välineet ja henkensä pikku lipsahduksen takia, mutta jos sitä ei tapahdu tuo se varmasti huikeita saaliita ja paljon! Ensikesänä ajattelin kuitenkin kalastaa taas enemmän rakkaimmallani tekniikalla, eli pinnasta. Unohtamatta tietenkään larppaamista.
Writed By: Atte Valkama 


2 kommenttia:

  1. If you are an Innovative Startup, Intrapreneur or a Freelancer, then you need to think about Vastu of your Office and Vastu for office, Vastu for Industries. Vastu Shastra is a 5000-year-old traditional architecture science and Vastu for Factory, Vastu for Home. This ancient Indian architecture science encourages the alignment of a building with the Earth's natural energy sources.

    VastaaPoista
  2. Your Article is so good and readble thanx for sahring this content. Vastu expert is a person who is trained in vastu shastra and is capable of assisting you with issues concerning vastu consultant .

    VastaaPoista