lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kohti kesää....
Ensin karsinnat ja sitten reissutGoExpo messut kun ovat ohi ja Tampereen perhomessut kuumottavat jo pikkuhiljaa. Kevät alkaa pikkuhiljaa tulemaan ja yöpakkaset väistyvät, tosin aika heikolta tuo näyttää kalastuksen suhteen, mutta sillä mennään mitä on. Illat on vierähtänyt aika pitkälle tässä viimeiset pariviikkoa perhoja sidoskellessa, tullut tehtyä aikamoinen kasa larvoja ja nymfejä, sekä pintureita ja muutama hassu liitsi.Karsintahakukin meni muuten ihan hyvin, mutta ainut kisa minne todella olisin halunnut, jouduin varasijalle 3. Tosin Hammonjoelle taisi viimevuonna päästä kaukaiseltakin varasijalta, joten toiveita on. 


Muut karsinnat ovatkin itsellä seuraavasti:

11-12.5 Karkkila
25.5      Jyväskylän lampikarkelot
1.6        Kaustinen
15.6      Iisalmi

Varasijalla olen tosiaan:

Hammonjoki        v3
Muuramenjoki     v5Muuramenjoelle tuskin tarvitsee haaveillakkaan noin kaukaiselta varasijalta, meinaa se on oman seuran järjestämä kisa ja aika kova yllätys oli tuo hakijoiden määrä. Ihan suosiolla taidan jäädä mittamiehen rooliin ja merkkaamaan kaloja jota on tarkoitus suorittaa kilpailun ohessa..


Ajatuksen ovat pikkuhiljaa taas alkanut seilata tuon auringon myötä tuolla pohjoisessa päin. Reissuista ollaan taas paljon puhuttu ja suunniteltu, mutta mitään ei toistaiseksi olla lyöty lukkoon. Tarkoituksena on itsellä ainakin lähteä perinteisellä kaavalla tulevaan kesään ja käydä lapissa kesä,heinä,elokuussa ja luultavasti mökit kuntoon reissu syyskuussa.


Norjan puolelle pyrin menemään myös tähän tietoon ainakin heinä sekä elokuussa. Toinen reissu tuleekin olemaan viimekesän kaltainen, vähän isomman poppoon matka ja kohteena taitaa olla jokin mielenkiintoinen patikoinnin takana oleva mesta, vielä ei tiedä tarkemmin..Itse olen ajatellut tätä kevät kalastusta ja kohon kelluttamista sen verran että taidan katsella vasta pääsiäisen jälkeen ensinmäisen reissun jos kelit sallivat. Pelottavaltahan tuo näyttää, pakkaset paukkuu yöllä 20asteen korvilla ja päivisin se mitä aurinko koskettaa yrittää sulaa pois. Meinaa meikäläinen ei tänä keväänä lähde siihen vaparenkaiden rapsimiseen ollenkaan. 


Ensikesälle on myös tullut tehtyä varuste päivityksiä, mutta niistä kirjoittelen sitten erikseen jutut kun olen päässyt kokeilemaan. Uuden simmsin kengät, patagonian "chest bag", patagonian gore-tex takki, pari vapaa ja pari kelaa.


Nyt kuitenin tämän tekstin jälkeen lähden tekemään perhoja ja ajattelin ottaa muutamia kuvia ja tehdä seuraavaksi jutun viimekesän eniten käyttämästä tekniikasta, meinaa tosta larppauksesta....
Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti