sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Ruoto Muuramenjoki
Kalat kateissa


Tästä kisasta ei kauheasti kerrottavaa jäänyt, kuten ei seuraavanpäivän Iijoen skaboistakaan. Muuramenjoen karsinnat alkoi arvonnalla ja lappu tarjosi A-ryhmään ja biitti 5:sen aloitukseen. Tämä on siis joen koskialue, jossa normaaliluvallakin saa kalastaa.


Jakso 1, pooli 5

Muistaakseni sain tästä poolista 3kirjoa ja 2taimenta. Kalat olivat todella huonolla otilla jostain syystä vaikka tämä pooli on normaalikalastuksella erittäinkin hyvä. Jostain syystä se vain nyt haukkas paskaa.

Jakso 2, pooli 7

Tältä poolilta viimeisimmällä reeniseteillä joita joella kävin heittämässä yleensä aina reilumman määrän kirbeliä ja pari pienempää taimenta. Tällä kertaa nekin olivat kateissa ja Krissen sekä Pietun jälkeinen kalastus ei jostain syystä oikein sytyttänyt kuullessaan heidän löytäneen yhdet kalat mieheensä.. Blänkithän sieltä tuli ja kisa oli kisattu.

Jakso 3, pooli 1

Tämä hekumallinen suvantomainen joen yläosa tarjosi parasta "tyhjyyttä" melkeimpä koko päivän. Kaloja poolissa oli ja kirjolohia sillan alla parkissa vajaa 10. Fisut olivat todella passiivia ja lähinnä väisteli tarjottavia perhoja. Yhden kunnon tällin sain ja kerran katkoin piuhat. Lopussa sain kaivettua yhden mittasärjen jolla nyt sentään blänkit vältettiin.

Jakso 4, pooli 3

Erittäin hyvä pooli rauhoitusalueen keskivaiheilla. Tämän kun oli kolunnut jo monimoni muukin ja kalastin kyseisen poolin viimeisenä tiesin että röytöjuhlaa ei tästä tulisi. Muutamia varmoja paikkoja mitä taisteluparini ei kalastanut ajattelin käydä kokeilemassa josko niistä jotain löytyisi. Kuitenkin jakson päätyttyä taisteluparini teki ihan oikein ja käveli rantaan, mutta aluen on niin risukkoa joten parini kahlasi rantaa alas ja juurikin nämä paikat mistä ajattelin kalastukseni aloittaa... Sain kuitenkin kaivettua yhden taimenen tältä biitiltä ja blänkit vältettiin mutta kyllä jäi erittäin paljon opittavaa ja pahasti hampaankoloon tämä kisa. Sanotaanko että.... tai eipäs sanota sittenkään..


Tämän jälkeen rojut kasaan ja kamojen pakkaamisen kautta kohti Äänekoskea, josta Esa Pölkki hyppäsi jousille ja matka kohti Iijoen karsintaa sekä Ivalon reissua alkoi..


Muuramenjoen kisa on erittäin mielenkiintoinen ja hyvä, onnistuminen ja mitalleille nousu tarvitsee todella onnistumista ja hienoinen tuuri arvonnassakin täytyy olla. En kiellä, näilläkin pooleilla olisi voinut kalastaa itsensä mitalleille niinkuin Jyrki teki, kalastaen samat poolit. Ei vain löytynyt tekniikkaa johon olisi saanut kalat ottamaan.


Kiitokset kuitenkin kaikille kilpailijoille, valvojille sekä taaseen kerran huippu palkinnot tarjonneelle Ruoto Oy:lle, unohtamatta paikallista Keljonkankaan TEBOIL huoltamoa joka piti niin kilpailijat kuin valvojat hyvässä ruuassa lihapullien ja muusin kera.
Top 3

Jarkko Suominen
JussiPekka Myllymäki
Jyrki HiltunenWrited By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti