keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Reidet hapoillaIijokiTosiaan Iijoen karsinnat eivät menneet kauhian hyvin omalta osaltani, toisaalta kisat olivat ensinmäiset karsinnat kyseisellä osalla ja poolitasaisuuksista ei niinkään varmuutta. Muuramenjoelta lähtiessäni ja äkkiä pakattuani alkoi reissu kohti karsintoja, sekä samalla seuraamme kuuluvan Esa Pölkin kanssa matka kohti Ivaloa..Vähiin jääneet yöunet joita siemailin parisentuntia kertoi joella totuuden. Aamupalaa emme tietenkään tajunneet syödä, sekä edellispäivän nestetankkauksen olevan vähäinen. Tiesin päivästä tulevan vaikeaa.. Aamuinen lapun nosto johti B-ryhmään ja Heikkisen Jannen taistelupariksi. Heti alkuun saimme tampsia n.1,5km metsikössä jotta pääsimme poolille, settejäkään en kerinnyt kasaamaan ja ruuat unohtui autolle.Jakso 1.

Janne aloitti ja miehelle ei jostain syystä löytynyt kuin 1mitan täyttävä harjus. Itse kahlasin joen niskalle josta katkotin 0.16piuhat 3krt peräkkäin ja turhautuminen oli aika suuri. 0,18 rulla veti sykkyrään joten vaihtoehtona ei ollut kuin 0,21 piuhat.. Tässä vaiheessa oli enään n.30m jäljellä kun sain ekan kalan mittaukseen ja pelin auki. Kahlasin kyseiseen paikkaan takaisin ja ekalla uitolla sain mittakalan. Tätä sain tehdä vielä 6reissua, sillä matkaa hotspotille oli n.70-80m ja napasyvää vettä miltein kokomatkalla, sekä suht kova virta. 7:nen kalan kohdalla tei miltein jo kuolemaa ja hörpin matkalla joesta vettä. Menin rantaan ja aikaa oli n.3,5min, meinasin että kopaisen jonkun lähipaikan, mutta tieto Kurtin kahdeksikosta sai juoksemaan vielä kerran takaisin. Kalan kun sain haaviin oli aikaa jäjellä enään alle 20sek. Sanotaanko että kovin kiire ei rantaan ollut takaisin.

8kalaa ja kuolleet reidet


Jakso 2.

Janne aloitti ja sai muistaakseni 2kalaa lappuun tai 3. Tarkalleen en muista. Tässä kerkesin kuitenkin tankkaamaan nestettä ja vetämään sapuskaan sekä saamaan kuonat liikkeelle jaloista. Koitti minun vuoro ja päätin lähteä samanlaiseen virtaan josta aiemmin löysin hyvin kalaa. Ei tarvinnut kuin kahlata yhden virran yli, mennä kallion yli ja hypätä toiselle kalliolle ja kahlata n.20-30m rintasyvää vettä. Tästä spotista sain kaikkiaan mittaukseen 6mittakalaa, sekä 5taimenta ( 56, n.50-55, 50, 45 ja 40) sekä yhden n.20cm. Ei mitan täyttäviä sillä alamitaksi ilmoitettiin aamulla 60cm......... 

6kalaa ja rutosti "hukkapätkiä"


Jakso 3. 

Paska pooli. Täältä ei tietääkseni saatu päivän aikana kuin ihan muutamia kaloja minun lisäksi. Todella vaikea kahlattava, syvää, kovaa virtaa ja pyöriviä kiviä. En ihmettele että paikat joista kaloja sain, ei varmasti moni viitsinyt edes kokeilla pääsevänsä. 

3kalaa ja pari karkuun


Jakso 4. 

Tämäkään ei vissiin ollut mikään kauhea hyvä pooli sitten kuitenkaan, vaikka harjoituksen olivat sanoneet toista. Täältä sain mittaukseen koluttua muistaakseni 3 tai 4 kalaa ja sanotaanko että ei niitä vain löytynyt enempää. Vasta jakson loputtua tajusin että olisi myös pitänyt kalastaa ihan poolin ylärajalta särkiä. Mutta toisaalta kun lähden harjus/taimenkisaan niin en kovin mielellään ala lirkkimään särkiä. Vaan koitan löytää niitä harjuksia ja taimenia. Toki onhan siinä sekin että paineita ei ollut menestyä vaan pikemminkin saada kokeilla uusia kikkaskonsteja ja tekniikoita jotka osoittautui ihan toimiviksi. Vuodelle 2015 kun ei varmaa finaalipaikkaa ole ja jos vain jatkan vielä kilpailemista niin varmasti on hitusen eriääni kellossa kun tämänvuoden karsintoja kierrellessä.

3 tai 4 kalaaJärjestejille iso kiitos ja pienellä hiomisella näistä saadaan varmasti yhdet parhaimmista karsinnoista. Ensivuodelle joko alamitat kohdalleen ja ahven mukaan tai sitten pelkkä harjus jättäen myös taimen kisasta ulos. Mahtavat puitteet!


Voitolla yöhön sanottiin Esan kanssa ja häivyimme "vähin" äänin Oulun Cumulukseen.Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti