tiistai 10. syyskuuta 2013

Yökyöpeli ja kunnianosoitus



MustaSurma --> Yökyöpeli



MustaSurma nimellä esitetty musta nymfi, jolla myös Iijoen finaaleissa kaikki kalani sain. Saa kantaa uutta nimeä 1.9.2013 lähtien. Palkintogaalan jälkeen mökille palattua kysyi elävä legenda Markku Ilves minulta, notta millä perholla kalani sain. Vastasin että MustallaSurmalla, eli siis ihan 12kokoon sidottu musta nymfi, jossa kuparidisco, hopea kierre ja pinkki iskupiste sekä pinturihäkilästä tehty kaulus.



Se että saimme viettää aikaa tuollaisen miehen kanssa kuin Markku, oli äärettömän hienoa. Mies on yksi suomen legendaarisimmista perhokalastuksen edistäjistä suomessa. Hän on mies joka on kehittänyt monta, erittäin monta perhoa koskikalastukseen, sekä järvikalastukseen suomessa. Nämä perhot ovat suurimmalle osalle tänäpäivänä itsestäänselvyys. Näitä perhoja löytyy jokaisen rasiasta, muistamatta tai tietämättä että joku on tehnyt suurtakin suuremman työn sen eteen.



Se kun mies avasi suunsa mökillä, oli havaittavissa suurta kunnioitusta vanhaa miestä kohtaan. Mökki hiljeni ja olimme kuin pikkupoikia partiotulen äärellä, korvat tarkkana kuuntelimme mitä miehen suusta tulee. Tässä on perhokalastaja, joka ei omilla saalillaan kersku. Tykkää enemmänkin vain puhua muiden saavutuksista ja kavereiden uskomattomista saaliista. Itsestään kun kertoo niin perkeleet pärisee sekä vavat, siimat, koukut ja kaik katkeilee ja kalat karkailee. Vaikka mies vaatimattomasti meidän kysyttyämme kertoi joskus saaneensa sellaisen "nelejä, mitä tuo ois ollu ku se tuosa käsillä ol. Sitä se ol jottai nelejä viiva viije kilon vällii se taaaime" Huikee!



Jutuissa oli myös paljon asioita, mikä sai miettimään omaa tekemistä ja sitä kuinka helppoa nykyään on oppia sitomaan perhoja ym. Silloin ei puuttunut kuin materiaalit, hyvät sidontapenkit, spigotit, nettikaupat, rahat, kuulat, huippukoukut ym kaikki ei niin tarpeellinen. Silti miehet vain jaksoivat tehdä uutta ja kokeilla ja uurtaa sen eteen, että tuloksia syntyi.



Kaikki tämä äärettömän tärkeä työ mitä mies on perhokalastuksen eteen täällä tehnyt, on kuitenkin omalla tavallaan saanut liikkeelle myös paljon katkeruutta ja kunnianhimoa. 



Tämä on siis ihan silkka kunnianosoitus miestä kohtaan ja jos ei muut niin ainakin meidän mökkiläiset tietävät mistä ja miksi tämän tein. Ehkä juuri samanlainen mustanymfi on jo keksitty, en tiedä. 



MustanSurman kuultua pääsi Ilveksen suusta, "kuullostaa kusipäiseltä" jolloin pyysin häntä keksimään nymfille uuden nimen, jota se saa kantaa eteenpäin aina 1.9.2013 alkaen.



MustaSurma on nykyään siis Yökyöpeli




Yökyöpeli







Writed By: Atte Valkama




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti