lauantai 14. syyskuuta 2013

Spot a FISH!!




Pölyjuovia ja karkulaisia @ Hammonjoki



Niin sitä vain aina tilanteet muuttuu ja elää. Ajattelin jo jokikalastuksen olevan ohi tältä vuodelta kun rauhoituskin painoi päälle. Kuitenkin tämä asioita mullistava ja mahdollistava naamakirja teki tehtävänsä ja reissu Hammonjoen perhokalastuksen paratiisiin tuli sovittua. Hytösen Harrin kanssa siis sovittiin notta keskiviikkona klo 10 olisimme paikanpäällä. 



Klo löi 10;04 kun parkkeerasin bätmobiilin parkkipaikalle ja alkoi kamojen virittely ja vaatteiden vaihto. Laavulla Hytönen olikin jo kerinnyt virittämään tulet ja onkimaan parit purkkarit laavun edessä olevasta mutkasta. 



Alku näytti oikein hankalalta. Aloitimme kalastuksen tästä laavun edestä aina metsän reunaan saakka. Nymfit eivät toimineet, kalat pirun arkoja ja ohuet tapsit jäi kotia. Pinturointi siis sai jäädä haaveeksi minun osalta, matkassakaan kun ei ollut pikkukaloille tarkoitettuja perhoja. Kovin kauaa emme tässä jaksaneet onkia ja oli aika lounastella makkaroiden parissa.



Tämän jälkeen lähdimme kolistelemaan sillan yläpuolista jokiosuutta. Täällä näkyikin heti useita karkulaisia ja pohjassa näkyi vain useita pölläytyksiä, paikalleen jäivät vain harjukset. Kalastelimme aika pitkälle ylöspäin ja matkalla tarttui tasaiseen tahtiin niin harreja kuin purkkareitakin. Harri spottas yhden kirjon jota pääsi jallittamaan ja tarjoamaan useampaakin perhoa, kunnes kerran veti suusta pois ja toisella kerralla oli kirjo jo parin potkun verran kiinni, kuitenkaan haavissa käymättä.



Kello vilisi ja päätimme lähteä käymään vielä alimmilla osilla jospa siellä näkyisi parempia kaloja. Täällä niitä näimme useampia ja pääsimme jopa niiden kanssa temuamaankin. Yksi parempi kirjo lähti karkuun ja näin kuinka kaveri paineli puskan alle piilosille. Jäin jallittamaan tätä kirjoa pitkäksi aikaa ja päätin että en luovuta, ennenkuin sen ylös saan. Reilu 20min kolistelun jälkeen kirjo vihdoin otti kiinni ja rallia oli tiedossa. Oikein hyväkuntoinen sekä ehjä eväinen sateenkaaritaimen käväisi haavissa. Tämän jälkeen sain vielä muutaman purkkarin ronkittua puiden alta ja heittämään useammalle isolle kalalle. Nämä kuitenkin eivät kelpuuttaneet perhoja ja sinkoilivat vain edestakaisin ja ylös ja alas. Liekkö joku reviirikiista meneillään?



Kello oli kuitenkin jo niin paljon että oli aika pakkailla kimpsut ja kampsut ja painella kohti helsinkiä allekirjoittelemaan papereita. Videon koitan jossain vaiheessa keritä editoimaan ja laittamaan esille, nyt kun tuli uusi konekkin vihdoin hommattua ja tässä pitäisi pixelit ja gigapitit riittää sellaaseen hommaan.



Kuvia reissusta löytynee muutamat täältä.









Writed By: Atte Valkama









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti