torstai 31. toukokuuta 2012

Valmistautumista!

Perhonjoen SM-Karsinnat kutsuvat
Niinkuin tuossa aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsin että KojamoRallin Atte poika on laittanut kisakalenteriin haku ammunnassa perhonjoen kisan myös joka on tulevana lauantaina 2.6, samalla se juolahti mieleen tänään kun tuli viesti savoprolta että arpaonni soi paikan vielä pitkäkoskenkin kisaan, otanko vai enkö? no otinhan minä, sillä siellä on mukana myös saajamies Mikko "rysä" Räsänen, joten kaksoisvoitto on hyvin mahdollinen.

Tänään kotia päästyä tuolta isolta kirkonkylältä, helsingin sykkeestä. kiirehdin kotia ja etsin postin saapumisilmoituksen joka tiesi Bogdan Gawlikin tilauksen saapuneen, no PRKL enhän minä sitä löytänyt, oli Maija laittanut niin komiaan piiloon ettei silmään osunut, meinaa jääkaapin oveen.

Puhelu Maijalle paniikin syödessä minun kynsiä, sain tietää lapun olinpaikan, mutta kello oli sen verran että piti rientää tytärtä hakemaan mummon ja papan hoivasta samalla nauttien siinä anopin synttärikahvit ja kahviherkut! hyvää oli! 

Sitten lapsi kyytiin ja kauhiata kyytiä postiin pakettia noutamaan, sormet syyhyen odotin kunnes kysyttiin henkkareita, no voi JUMA..UTA!! ne on kotona! no äkkiä kotio ja samalla vauhdilla takas, henkkarit tiskiin ja nimi papereihin ja paketti autoon ja kotia, laatikko auki ja tutkimaan mitä sitä tuli tilattua. Ja kaikkea salaista materiaaliahan sieltä tuli. Joten......

Nyt se ei auta kuin istua tuon penkin ääreen ja ruveta kietomaan perhonjoen kaloille ottiperhoja niin pirusti koska suurin osa ajasta menee larvastuksen puolelle! joten päivä elämästä ja kourallinen metallia tulee jätettyä senkin joen pohjaan!

Paljon on pyörinyt ajatukset perhonjoen kisassa tällä viikolla! että sataako siellä vettä koko päivän vai ei, että mitä sinne laittaisi päälle että selviäisi koko päivän kuivana?

Enemmän ne ajatuksen on ollut kalastuksen osalta ensiviikolla starttaavaan lapin matkaan nro1, joka meinaa että mökit kesäteloille ja muutenkin katsoo että kaikki on ok. Se reissu tulee olemaan täynnä kalastusta, ei mitään muuta! kuin ehkä tölkki jos toinenkin olutta, saattaa samalla mennä Captain Morganikin, no ken tietää?

Siitä tulee sitten kunnon päiväkohtaiset tarinat sensuroimattomina kaikkine kohelluksineen ja kommelluksineen, NIIIIIN ja jos sieltä kalakin saadaan niin siitäkin mielellään kerromme. Tälle matkalle ei lähde kuin Atte Valkama ja Jussi "taimen" Wacklin. Seuraava lapin matka koittaakin jo juhannuksen jälkeen ja se kestää viikon, siellä matkaa taittaa Maija Koistinen ja Atte Valkama.

21.7 onkin sitten Kojamon Jussipekka "jugi" Myllymäen, Jussi "taimen" Wacklin, Touko "jokkepappa" Eräjärven ja Atte Valkaman Retki Norjan Finnmarkkiin jossa telttailua, hienoja hetkiä ja hienoa kalastusta luvassa koko viikko, ehkä pidempääkin.....

Ja elokuussa lapin matkat saavat jatkoa ainakin viikon, ellei jopa kaksikin, riippuu nuista firman herroista!

Elikkäs Paljon on tulossa pohjoisen kalastusta, ja siinä välissä kaikki mahdollien aika kolutaan täällä keskeisessä suomessa, jotenka raporttia tulee tasasin väliajoin. 


- Perhonjoella räikkä soi! -

1 kommentti:

  1. Ei muuta kun vedät huomenna kirjavaa lohta mittakaukaloon! Voipi hyvinkin olla, että minäkin ängen tuonne Finnmarkin reissulle mukaan ja jään sinne palloilemaan :)

    VastaaPoista