maanantai 28. toukokuuta 2012

Hammonjoki SM-karsinnat

Hammonjoki 26.5.2012


Se o moro koko Kojamon poppoolta. Elikkäs tässä lyhyt kertomus hammonjoen sm-karsinnasta, joka oli ensimmäinen kilpailu KojamoRallin Atelle.

No kaikki alkoi siitä kun Pietari "sipe" Sipponen ja Mikko "rysä" Räsänen sai puhuttua minut tuossa alkutalvesta näihin kisahommiin mukaan, kuulemma näkee ja oppii aivan eritavalla asioita kun muuten vaan joella heiluessa. No, päätin että laitan 3 kisahakua päällensä koska ei kuulemma enempää tarvii kun 3 hyvää kisaa ja on SM-FINAALISSA.

Joten mitä sitä suotta niitä kauheaa nippua ottamaan kerta ei tarvii kun nuo kolme.

Lauantai aamuna oli herätys klo 05;00 jonka jälkeen pikaiset pari kuppia kahvia, kamat kantoon ja hakemaan sipe kyytiin mukaan, aamu aukesi aurinkoisena oikein lämpimänä vaikka yöllä oli vettä vähän tullutkin.

Tiedettiin että tuloo helsveedetin kuuma päivä ronkkia niitä pirun pieniä ja arkoja kaloja sieltä kuulemani mukaan vaikeasti kalastettavasta kuraojasta. No niinkin kovilla paikan kehuilla ei voinut odottaa kuin hyvää kalaisaa päivää.

Paikalle päästyä tampsittiin kisakeskukseen, jossa suoritettiin jonkinmoinen arvonta, jossa tärähti käteeni lappu B-2. No joo, ei mitään hajua mitä se meinaa eikä mitään hajua missä se meinaa ja miten, ei auttanut kun tampsia autolle takaisin ja hamuta vehkeet kasaan ja jatkaa haahuilua. 15min päästä oli kamat kasassa ja ThermaCell huuti jo täysillä koska kuulemma hyttysiä joella olisi aivan prkleesti, vuaan eipä meitä häirinnyt koko päivänä paitsi kun kaasupatruuna piti vaihtaa niin 10 min tuskainen taistelu niiden pikkulintusten kanssa.

No tampsin rantaan jossa minulle kerrottiin että on minun vuoro valvoa taistelupariani, ja silloin tajusin että miksi siellä voi oppia ja nähdä paljon, koska kyykit siinä toisen selän takana ja pääset katsomaan tarkkaan hänen kalastustaan, se että onko siitä hyötyä, saako hän kalaa?

No siinä tunti kykittiin ja eihän sielä mitattavaa noussut taistelukamulleni, 3min vaihto ja oli minun vuoro.

10min oli minun kisaurani jo kulkenut ja sieltä tuli eka tälli, ääääh. meni jo. Noo siitä vaan jatkamaan ja noin 15min edellisestä tuli toinen tärppi ja sain kalan haaviin, eka kisakalani oli plakkarissa, eli käytännössä olin jo voittanut kisat. No pudotin vielä 2 puronieriää joka sai kisakaverini (meriittiä enemmän kun Matti Nykäsellä) vähän jo ehkä ärsyyntyneeksi. 

Poolin vaihto ja molemmilla munat pataan, sitten koitti päivän hienoin hetki, meinaa ruokatunti!

Ruokatunnin jälkeen jakso 3 ja minun vuoro aloittaa, sain tältä jaksolta 2kpl hyvänkokoisia puronieriöitä ja pudotin yhden pirulaisen. Kamulle tuli mp:t 

Jakso 4 jonne menin pietun jälkeen ja jotennin arvasin että se kohta purosta on koluttu todella tarkkaan koska siellä oli joen oma poika kalassa, ja sieltäkin arvaten tuli tyhjä jakso molemmille.

Sijoitus mielestäni hyvä, joka oli 9.

Team KojamoRallin Mikko "rysä" Räsänen otti sijan 7. ja Pietari "sipe Sipponen sijan 6.

Joten syytä oli afterfishingeille lahden keskustaan nauttimaan alkoholin vaikutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti