perjantai 14. marraskuuta 2014

Tehdään hyvää
Junnuille perhojaPietari toisiaan kirjoitti blogiinsa tyhjentäneen rasioitaan ja lahjoittavan perhot jollekkin alle 18vuotiaalle juoniorille hyvien perustelujen pohjalta, miksi juuri hän ansaitsisi kyseiset perhot.Postia tuli sen verran reilusti, että Pietu laittoi meidän seurassa oleville viestiä kyseisestä asiasta ja kysyi olisiko joillakin perhoja joista voisi luopua. Kaikkihan ottivat rasiat esiin ja laittoin syksyisen siivouksen käyntiin.


Kaikenkaikkiaan perhoja saimme kasaan reilut 1400kpl. Jokainen junnu joka lähetti hyvät perustelut saa n.90 perhoa. Perustelut löytyvät kokonaisuudessaan täältä jolla perhoja pystyi itselleen saamaan.
Fly Fishing Club Jyväskylä teki hienon eleen ja perhot tulevat varmasti kovaan ja parempaan käyttöön kuin vain meillä, joilla ne on ollut rasian täytteenä jostain kumman syystä. Vaikkakin kaikki perhot olivat siis ihan perus kalastus perhoja, joilla osalla oli kalastettukkin ja osalla ei, osa tehty hätäpäissään "väärään" koukkuun ym. Sekä eihän sitä kahta kesää voi samoilla perhoilla kalastella, saati kisailla.. 
Tälläistä voisi myös muutkin seurat miettiä, eikä välttämättä seurat vaan ihan yksittäisetkin perhokalastajat joilla varmasti on paljolti ylimääräisiä perhoja kaapit ja rasiat täynnä. Moni junnu joka on innostunut perhokalastuksesta, jonka vanhemmat eivät kalasta. On niiden vaikea selittää kyseistä lajia ja saada vanhempien tukea asiaan, se ilmeni perusteluista. Toki perhot maksavat 2€-5€ kpl ja jos viikkoraha on esim sen 5-10€ niin ei niillä kuuhun mennä. Tämän jälkeen tulee pelko perhojen menettämisestä puihin, puskiin, pohjiin ja muihin ja ei pääse täysillä harrastamaan kun ei vain ole niitä perhoja ym ja vanhemmilta ei liikene jokareissun jälkeen rahaa uusiin perhoihin.Joten haastankin kaikki jotka lukevat näitä blogeja, sekä heidän seurat ja kaverit tekemään talvisiivouksen ja laittavan perhot jakoon. Jos ei muuten niin tehkää vaikka paikkakuntanne kalastusliikkeen kanssa jokin tempaus tai tapahtuma jolla tavoitatte nuoria.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti