maanantai 27. lokakuuta 2014

Joukkue ääsämmät 2014Jussin joukkueJoukkuekisat olivat ensinmäiset laatuaan itselleni. Viimevuonna peruutin mahdollisen paikkani sillä kyseessä oli kohde jota en voi kertakaikkiaan sietää tai suositella kenellekkään. Tänänkin vuonna annoin toisaalta paikkani kakkosjoukkueesta, mutta erinäisten tapahtumien seurauksena lupauduin kuitenkin lähtemään kisoihin ja nimenomaan kolmosjoukkueeseen. Sillä olihan siinä joukkueessa Jussi ja Jugipoika. Juurikin ne herrat joiden kanssa kaikki alkoi tai pikemminkin se kalastamaan opetteleminen ja ei sen puoleen, luotto jätkiin oli kova. Kutina oli sellaane jotta mitalli tuloo jos vain pystytään pitämään oma pakka kasassa ja rennonrempseä meno ja mekkala.Meidän porukka nosti muistaakseni lapun B ryhmään joka aloitti kalastuksen lauantaina Ahvenlammelta. Minä ja Jussi veneeseen ja Jugi kellurenkaaseen, sillä Jugi taisi olla ainut meidän joukkueesta jolla oli edes jonkinsortin kokemus renkaasta, tosin yhtä ymmällään sitä aamulla pumpattiin kasaan ja mietittiin mikä tulee mitenkinpäin. Eli toisinaan homma oli ihan hallinnassa. Jonkunsortin sotasuunnitelmaa siinä koitettiin tehdä, päätettiin että jokainen heittää sillä siimalla minkä parhaaksi näkee ja thäts it.


Jakso 1: Ahvenlampi

Itse sain venepariksi Kinnusen Santerin ja Jussi taaseen Markus "magezu" Tuloiselan. Homma lähti sillä liikkeelle notta lupa soutamiseen annettiin ja aloitin soutamisen. Hetki siinä sivakoitiin kunnes Santtu sanoi että ihankuin veneestä olis tippunu jotain....... TAKAS TAKAS TAKAS, saatana sun vapa uppoo!!!!! Minä lähdin peruuttamaan niin nopiaan kun pystyin, mutta vapa ihan kuin vittuillessaan kellu siihen asti kunnes päästiin jo nappaamis etäisyydelle, sen jälkeen ihan kuin järvi olisi imaissut sen veden alle... Luulisi että tilanne olisi vituttanut ja niin varmaan monia oliskin, mutta ei kyllä saatu aikaiseksi kuin naurua ja tilanteen soutaa takaisin rantaan ja hakemaan autosta uutta kelaa... Varavapa oli mukana, mutta kelat autossa. Niin ainakin luulin, hetken koluttua auton konttia tajusin että sinnehän ne saatana jäi mökille... Ei muutaku lompsis takaisin rantaan ja Santtukin huomasi luultavasti kävelystäni jotain ja huusi että minkä siiman haluat? FastInter kiitos ja Santtu ystävällisesti kaivoi laukustaan kelan jossa fästi kiinni... Takas veneeseen ja kalapaikalle. Vihellys tuli ja sai aloittaa, Santtu alkoikin heittämään ja itse aloin kietomaan perukkeeseen liitsejä kiinni.

Jakso kuluikin meiltä suht samaa tahtia, molemmilla taisi mennä 2kertaa piuhat poikki, ja usemapi karkuutus. Loppujenlopuksi saatiin kuitenkin kalakin veneeseen Santun toimesta ja tämä se vasta kruunasi onnistuneen jaksomme, sillä kalalta roikkui suolet ulkona ja silti liitsi maistui. Saatiin siis eka kala veneeseen asti ja johan oli näky! Tämän jälkeen Santtu sai vielä toisen ja itse sain kovalla loppukirillä 3killeä veneeseen. Jussi oli myös vedossa ja sai muistaakseni myös 3kalaa ylös, ainkin 2. se on varma. Jugilla taas ei ollut tapahtumia ja mies jäi vielä ilman avauskalaa.

Kuitenkin hyvä veto meidän joukkueelta sillä monet jäivät ilman kalaakin tai saivat vain yksittäiset kalat.

5 tai 6 kalaa ja jaksovoitto.
Jakso 2: Ahvenlampi

Suunnitelmaan ei tarvinnut tehdä muutosta siimojen tai muidenkaan suhteen sillä vaihtoehtoja kuin ei ollut. Jakso sujui tasaisesti ja kaikkiaan neljästä tapahtumasta sain veneeseen asti 3kalaa. Myös Jussi sai yhden, sekä Jugi avasi tilin ja otti yhden kalan. Koko joukkue siis veti kalaa, huikee juttu!!

5kalaa ja jaksosijoitus 2


Jakso 3: Risulampi

Oli vuorossa bänkkijärvi ja lounaan jälkeen suuntasimme rantaan kasaamaan settejä. Tässä vaiheessa hieman nauratti kun jokainen kasasi yhden setin, ei varasettejä ollenkaan. Ykkösjoukkueemme Jyrkilläkin oli jo pelkästään enemmän vapoja mukana kuin meidän koko joukkueella mikä herätti lievää hilpeyttä kanssakilpailijoissa. En ihan tarkalleen muista kuinka tämä jakso meni, mutta uskaltaisin väittä että Jussi, sekä Jussipekka saivat kalan täältä ja itse jäin ilman vaikka pari tapahtumaa olikin. 

2kalaa ja jaksovoitto


Jakso 4: Risulampi

Jussi jatkoi uskomatonta suoritustaan ja nappasi taas mittaukseen yhden kalan, hetki tämän jälkeen karkuutin itse yhden jo ns. "varman" kalan. Siima takertui rannalla törröttäneeseen oksaan ja kala irtosi. Muistaakseni tämä oli meidän ainut kala tältä jaksolta.

1kala ja jaksosijoitus 2


Ensinmäinen päivä meni siis meidän joukkueelta erittäinkin hyvin, blänkit vältettiin jokaiselta jaksolta ja 6pisteen turvin olimme puhtaassa johdossa, muistaakseni toisena ollella oli ekanpäivän jälkeen 14pistettä. Joten hyvillä mielin ja jostainkumman syystä kävimme vielä suhteellisen aikaisin nukkumaan. Oluttakaan kun ei ollut....Toinen päivä:


Jakso 5: Risulampi

BLÄNKIT!!!! itsellä ja Jugilla yhdet tapahtumat, hennot vedot. Ei mitäääääään muuuta!!

0kalaa ja jaksopisteet 8Jakso 6: JUSSIIIIII!!!!!!! kultaisilla käsillä mies pysty nöyryyttämään meille yhden kalan tältä jaksolta meidän onneksemme se oli tulleista kaloista suurin ja tällähän otettiin taas jaksovoitto! bäk in game!! Itsellä yksi hutitälli pinnalla lilluneeseen boobiin, hetkeä myöhemmin sama kävi Jyrkille viereisellä biitillä, tosin hetkeä myöhemmin se sai sen vielä haaviin asti.

1kala ja jaksovoitto


Jakso 7: Ahvenlampi

Tällä kertaa oli kelatkin mukana ja ruokatunnilla sattui vielä tapahtuma jota en olisi ihan heti uskonut. Makoilin siinä maassa ja minulta tultiin kysymään että olisko jotain hukassa? Sanoin että ei tavallaan. Tiedän kyllä missä se vapa on, mutta sinne on vain kovin vaikea mennä hakemaan.. Kaveri tempas takakontin auki ja sanoi saaneensa ekalla heitolla sukan ja toisella mun vavan... Luulisi suuremmalla todennäköisyydellä saavan edes kalan kuin tuollaiset saaliit... No kuitenkin, oli aika mennä ongelle taas. Vaihdoin itselle Sweeppi siiman ja sanotaanko että omalta osaltani kyllä virhe, kyseistä siimaa kun en ollut aikaisemmin heittänyt, oli tartuttamisen kanssa todella suuria ongelmia. Sain muutaman tärpin ja ne eivät vain jostain syystä jäänyt kiinni, ei niin ei.. Vitutti ja turhautti kyllä suuresti. Jussi ja Jugi näytti mallia ja otti molemmat yhdet kalat.

2kalaa ja jaksosijoitus 2


Jakso 8: Ahvenlampi


Itsellä samaa paskaa, kun ei tartu niin ei tartu. Aivan lopussa vaihdoin vielä fästin kiinni ja sain katkotettua 2:t tapsit. 0,18 ei kestänyt sivutapsissa Ahvenlammen turbolohille. Tällistä poikki... Asiaa kuitenkin helpotti Metso Petteri joka manasti yhtä tavalla minun suoritusta kun minä itsekkin. Tosin oli sillä jaksolla hauskaakin kun Petellä meni varmaan jokin "ötökkä" kurkkuun kun puolessavälissä jaksoa kurkkua kutitti niin notta meinasi oksennusrefleksi tehdä tepposet... Luojalle kiitos "ötökkä" kuitenkin irtosi ennen kun yrjö lenti. Jossain vaiheessa Jussi souti ohi ja näytti sormella että yksi tullut ja heilutti nyrkkiä.. Onse kova, onse niin saatanan kovassa vedossa!! Soudettiin UkkoMetson kanssa lähemmäs lähtörantaa ja kuulin kun Jugilla suu käy ja naurua kuuluu, tätä ei kuulunut eilen joten tiesin herran saaneen vähintäänkin yhden kalan. Rantaanpäästyä jakson loputtua Jugi ilmoitti että 3kalaa tuli ylös ja yksi karkas... Aivan helvetin loistavaa!!!!

4kalaa ja jaksovoitto.Joukkuekisat menivät odotettua paremmin, mutta niinkuin aina niin parannettavaa jäi. Yksi blänkki koko joukkueelta varmasti jää mieleen, sekä omalla kohdalla tuo vavan pudotus sekä tartuttaminen. En tiedä missä oli vika, joka jaksolla tapahtumia kuitenkin oli, mutta ei niin ei. Joukkueen osalta kalat jota sain, tuli kuitenkin tärkeeseen paikkaan, kuten myös jokaisen kalat. Jussille kuitenkin kuuluu meidän joukkueen osalta ehdottomasti suurin kunnia! 8 jaksoa josta mies veti vaatimattomasti 7jaksolta kalaa. Toki parannettavaa jäi Jussillakin, karkuutuksia tuli ja myöskin mahdollisuus oli 8:lta jaksolta saada ja miehen tuntien se ei riitä, jos mahdollisuus on parempaankin suoritukseen. Jugilta kanssa tuli kalat aivan loistavaan saumaan ja viimeisen jakson 3kalaa oli aivan huikea suoritus.Vaikka en järvikalastuksesta tykkää, oli joukkue kisat positiivinen kokemus. Järjestelyt olivat hoidettu erittäin hyvin ja homma toimi läpi viikonlopun. Kiitokset kaikille mukana olleille ja erityiskiitos Kuneliuksen herralle vavan onkimisesta.Tänävuonna kun omat finaalit eivät olleen mitenkään kovin onnistuneet, niin joukkuekisoista tullut kulta kruunasi tämänvuoden. 1. FFCJKL 3 ( Jussi, JussiPekka, Atte) 18pts
2. FFCJKL 2 ( Rysä, Juho, Aapo ) 25pts
3. KSPK 1, 35pts
4. FFCJKL 1 ( Tuomas, Pietu, Jyrki ) 35pts
5. Pirkanmaan Perhokalastajat 2, 35ptsFFCJKL:n kolmoisvoittokin oli todella lähellä, sillä neljänneksi sijoittunut ykkösjoukkue tuli tasapisteille Kspk:n kanssa...


Ei muutakun eteenpäin ja tässä tulee vielä tänävuonnakin teksiä jonkunverran. Kiirusta on piisannut ja kirjoitukset venyneet, mutta parempi näin kun se että tylsissään kirjoittelisi paskaa tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti