perjantai 19. syyskuuta 2014

Sm-Finaali 2014, Konnevesi / Valkeisjärvi
FinaaliTämänvuoden finaalit olivatkin seuramme järjestämät yhdessä Haapamäen Kalatirrien kanssa. Kohteena olivat Konneveden koskireitti, sekä Keruruun Valkeisjärvi.Itse nostin lapun B-ryhmään joka tiesi aloitusta järveltä. Järvellä oli tarkootus kalastaa kaksi 3h jaksoa veneestä. Finaalit alkoivat oikeastaan aika samaan tapaan kuin viimevuonna. Aikataulut ja kaikki oli aika utopiaa vaikka järjestäjänä olinkin, keskityin lähinnä muihin hommiin. Kuitenkin venekaveriksi tuli viimevuoden tapaan Huhtaniskan Jani, joten tietoa ja taitoa olisi tiedossa taas veneen toisessapäässä ja tuuria toisessa. 


Jakso 1.

Aamulla bussikuljetus lähti kohti Valkeisjärveä ja matka taittui aikalailla silmiä lepuutellen. Rantaan päästyä alkoikin vehkeiden kasaus ja taaseen kävi sama moka kuin viimevuonna, tarkoitus oli lähteä liikenteeseen SlowInterillä, niin siinä unessa tempaisin fästin vapaan kiinni. Perukkeen tehtyä en sitten jaksanut enään ruveta vaihtelemaan vaan riensin aamukahvin jälkeiselle istunnolle. Jaksosta ei paljoa kerrottavaa ole, sillä ekoilla heitoilla yksi tälli ja yhdet tapsit poikki. Jani sai yhden kalan ja karkuutti toisen. 2,40min tyhjää heiteltyä siinä sitten takaheitossa siimat osu toisiinsa ja omani jäi myttyyn muutaman metrin päähän veneestä, Janilla meni muutaman metrin kauemmas. Kille ampaisi pohjasta ja kävi hakemassa lilluneen liitsin suht pinnasta, haaviin ja peli auki. Tämän jälkeen sain hennon, mutta raskaan tärpin ja mittaukseen 48cm siika. Oli muuten eka siika mitä oon eläissäni saanut järveltä. Tästä vielä yksi kille tauluun ja yksi karkuutus.

3kalaa ja jaksosijoitus 6.


Jakso 2.

2kalaa karkuun ja puolivapaa järvenpohjaan, ei lisättävää....

Blänkit ja 20pongoaJakso 3.

Biitti nro13, Kellankoski. Tästä povattiin ennen kisaa kovaa biittiä.... Toisin kävi. 1kala, 3karkuun ja 2biitin ylhäältä alas uimareissua, hyvä aamunavaus.

1kala, jaksosijoitus 17.
Jakso 4. 

Biitti nro 19, Kellankoski. Kovavirtainen ja haastava ongittava. Kahlaaminen oli haastavaa kovan virran puolesta, mutta märät kalsarit takasivat välinpitämättömän kahlauksen. Tästä sain 4taimenta ja yhden harjuksen, karkuutin 2. Kuitenkin se mistä olin tyytyväinen, sain yhden enemmän kuin edelläkalastanut seuramme Tuomas. Tällä jaksolla oli myös hienoa katsoa kuinka meidän Tuomas edellisellä jaksolla meni kovassa virrassa kainaloita myöten ilman ongelmia ja nyt mies veti emälipat polviveteen ja sen jälkeen ui vielä parikin kertaa vaikka virranmyötä kahlaamisen olisi pitänyt olla helpompaa.

5kalaa, jaksosijoitus 8.Jakso 5.

Biitti 4, Siikakoski. Tästä olikin noussut kalaa mukavasti koko kisan. Tästä sain tauluun 6kalaa ja samalla otin voiton Kuneliuksesta joka kalasti yläpuoleisen niskabiitin. Löimme meinaan vetoa ja panoksena oli olut, tietenkin.. Suolahden ja Jyväskylän välissä, ei kuitenkaan kummassakaan "kaupungissa" vaan välimaastossa, valitsemassaa ravitsemusliikkeessä ja valitsemansa olut. Joten jokin kaunispäivä se ajattaa Tikkakoskelle mukin äärelle..

6kalaa, jaksosijoitus 4.Jakso 6. 

Biitti 9, Karinkoski. Tämä olikin ainut biitti missä olin käynyt harjoittelemassa ja pinturilla olisi käyttöä. Kalastelin koko jakson pinturilla, vaikka ainuttakaan kalaa en reenatessa pinturilla saanut. Nyt tosin sain 6kalaa pinturilla ja muutamia ohilyöntejäkin tuli. Niskan imusta sain tosin yhden ahvenen nousemaan pinturiin ja se oli elämäni ensinmäinen ahven pinturilla. Harmikseen ei ollut kisakalana. 

6kalaa, jaksosijoitus 5.


Loppusijoitus 21.Omat finaalini kurahti toiseen järvijaksoon ja biitti nro 13. Mutta jokaiselle oli tiedossa huono biitti ja samalla viivallahan me keikki ollaan. Uitua tuli ja kalaakin tuli, joten ei nyt ihan tyytymätönkään voi olla.


Kuvia finaaleista näet täältä, sekä videokooste finaaleista on työstössä. Virallinen traileri on täällä.
Erityisesti haluan kiittää kaikkia mukana olleita valvojia, toimitsijoita, sekä keittiön hengetär Paulaa. Ilman teitä ei olisi ollut tämä mahdollista ja ilman meitä olisitte olleet jossain paremmassa paikassa sen viikonlopun ja taaseen ilman Paulaa olisitte olleet aamuisin ja iltaisin nälässä. Iso KIITOS KAIKILLE, paitsi niille 20 minua edellä olleelle...Haluan myös kiittää koko seuramme puolesta, sekä kilpailijoiden puolesta:Kiitokset teille huippu palkinnoista ym tuesta.
Writed By: Atte Valkama
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti