perjantai 19. syyskuuta 2014

EFFC2014, Jämtland, SwedenGame Days
Avajaiset oli pidetty, sekä viralliset harjoitukset heitetty. Toinen näistä meni joella ja toinen järvillä. Järvistä Tämä Ösjön niminen osoittautui todelliseksi kuoleman järveksi ja kilpailijatkin nimesivät tämän kisan jälkeen seuraavasti "lake of death", sitä se todella oli. Toisaalta paikalliset mitä siinä ennen jakson alkua pyöri, sanoivat heidän nimenneen kyseisen järven Dödjön:ksi eli samoilla kaavoilla oltiin.Omat kisani arvatenkin alkoi juuri kyseiseltä järveltä, mikä oli toisaalta hyvä nilkaani ajatellen. Se kun huusi vieläkin aikalailla hoosiannaa ja vähänkin kävelyä niin turvoitus ja kipu oli aikalailla suuri. Joten järvillä aloittaminen sopi itselle hyvin, sillä ekana päivänä oli vain yksi jakso järvellä ja seuraavana päivänä järvi ja joki. Viimeiselle päivälle jäi siis kaksi jokisettiä jolloinka nilkalla ei niin väliä enään ollut, vaan täysillä pääsisi menemään. Jakso 1, Lake of death, dödjön...


Ei vetoakaan...

Tosin täältä tuli koko kisan aikana muistaakseni 8kalaa. Tässä kun otetaan sellainen pieni fakta, joka on hieman jopa pelottavaa. Kaikki kalat nousivat veneeseen nro3. Toki eri maille ja eri kilpailijoille, että ei vain yhdelle taisteluparille.. Oliko pohjassa siis tahnaa vai mitä? 


Jakso 2. Örävatnet


Omalla kapuvuorolla löydettiin parikin hyvää spottia, toisesta tuli enemmän alta 20cm ahventa ja jokunen oli jopa ylikin, Kalaa oli paljon, mutta alamittaista liikaa joten päätin soudattaa paikkaa josta oli joukkuepalaverissä puhetta. Täältä ei tullut vetoakaan ja puolituntia meni jokseenkin hukkaan. Soudatin vastarannalle ja löytyi spotti josta n. 15min aikana sain itse 7 mittakalaa ja epsanjooni joka oli venekaverina sai tästä 5mittakalaa.. Kapteenivuoro kuitenkin vaihtui ja tämä ehkä typerin espanialainen jota olen tavannut, soudatti meidät taas toiselle puolelle jossa vedettiin sitten 1,5h tyhjää. Tämä ei käynyt meikäläisen järkeen ollenkaan ja annoin asiasta kohtuullista palautetta koko paluusoudun venerantaan, tosin ei se englantia ymmärtänyt ja hymyili vaan kovasti takaisin. Sanotaanko että meidän poistuttua hotspotilta tuli tähän italialainen ja tsekki, joilla ei ollut vielä kalankalaa, sai tsekki 9 ja italjaano 6. Joten teki mieli kyllä lyödä espanjaalia 15krt... Mies tuli päättäjäisissä pahoittelemaan ja pyysi anteeksi idioottimaista vetoaan, ei auttanut. Olisimme siis voineet saada jakso 1 ja 2 täältä jos olisimme jääneet....

Jaksosijoitus 6.

Jakso 3. Midle Åmmerran


Mänätseri Maria oli mukana täällä, sillä ei ollut varmuutta mahtuuko hän Öravatnetilta hotellille menevien bussiin. Otettiin siis varmanpäälle. Biitti oli suht vaikea, todella matalaa ja heikkoa virtaa, 2syvää uomaa joita oli varmasti piiskattu jo ihan tarpeeksi. Jakson alussa heti parin askeleen jälkeen löysin syvän uoman rajan, tosin uimalla. Yhtään kalaa en löytänyt syvästä uomasta koko jakson aikana, joten keskityin matalaan virtaan ja hieman erikoisimpiin kohtiin mistä luultavasti enemmänkin on vain kahlailtu. Näistä löysin kaikkiaan 17kalaa ja vain pari pääsi karkuun. Hankala biitti, sillä harjukset eivät olleet yhdessä kasassa vaan aivan siellä täällä. Joten mitään röytöjuhlaa ei ollut. 

Jakso kuitenkin hyvin plakkariin ja sijoitus taisi olla jakso 3. Jakso 4. Lower Åmmerran


Aamujakso ja sanotaanko että tällä biitillä ei ollu jokikalastuksen kanssa mitään tekemistä, tai ehkä jokikalastuksen sillä koskikalastuksesta se oli kaukana. Biitti oli n.100m pitkä, 10-30m leveä, 4-6m syvä suvanto..... Vittu että sitten vitutti rantaanpäästyä. Teki mieli kaivaa paluumatkaa varten varatut 15olutta ja juoda se 3h jakso niitä ja odotella hyvin epätodennäköistä pintakäyntiä. Pakko se oli kuitenkin tsempata ja kalastaa.. Parin heiton jälkeen sain yhden harjuksen. Tämän jälkeen pitelikin tovin hiljaista ja kauheasti kerrottavaa tästä biitistä ei ole. Vissiin eka oli saanut jonkun kalan, 2blänkkiä ja minä. Odotukset ei siis kovinkaan korkealla. Sain kuitenkin sitkeä yrittämisen jälkeen mittaukseen yhteensä 4harria joista kaikki mitallisia. Uskokaa tai älkää niin pinturilla tuli kaikki ja syvimmän kohdan päältä, viimeiset 2m noususta näki kuinka se syvyyksistä tulee kohti perhoa. Head and tail ja rauhassa takaisin pohjaa kohti. Maltti oli valttia vastaiskun kanssa.. Myönnän että hieman siinä hiki nousi pintaan jokaisen kalan kanssa että vedänkö suusta vai jääkö viikseen kiinni. Kaikki 4tapahtumaa siis haaviin asti ja mittaukseen.


Jaksosijoitus muistaakseni kuitenkin 9.Jakso 5. Upper Åmmeran


Tämä oli viimeinen jakso mahdollisuus pronssiin oli vielä olemassa kaikkien onnistuessa. Jakso alkoi heti pinturilla muutaman kohdistetun kalan heittämisellä. Eivät kuitenkaan nousseet, joten siirryin pikaisesti nymfaamaan alemmaksi kovaa virtaa. Täältä ensinmäiset 6kalaa saatua, joista vain 3 oli harmikseen mitallisia, siirryin takaisin ylös koittamaan havaittuja kaloja, 3heittoa ja 3harria mittaukseen. Tämän jälkeen pinturiin ei noussut ylhäällä enään mitään joten menin saman setin kanssa alas. Sain kovasta virrasta pinturia viistättämällä 4taimenta joista 2oli mitallisia. Sen jälkeen pinturit lakkasi toimimasta ja oli vuoro taas uida ja nymfata, välillä jopa valvoja huuti että "tule pois, tule nyt jumalauta pois ennenkuin hukut" Jatkoin kuitenkin sitkeästi uimakahlausta ja se tuotti mittaukseen vielä viimeisen 6min aikana 2 parempaa harria mittaukseen. Tässä kuitenkin katkotin 3krt piuhat, tuntui vaan helvetin kova tälli, pari pumppausta ja siimat silmille..?


Jaksosijoitus 4.
Kisat olivat siis ensinmäiset kansainväliset kisani ja loppusijoitus 22. Moni sanoi että kisani meni todella hyvin ensikisoiksi, omasta mielestäni kuitenkin olisin voinut pärjätä paremminkin. Joella tuskin olisin saanut parempaa suoritusta tehtyä, mutta Örävatnet jäi kyllä todella hampaankoloon. Siellä olisi voinut todella saada paremman sijoituksen, mutta sekään ei ollut omissakäsissä. Jokikalastukseen olin kuitenkin kisan jälkeen tyytyväinen ja reissuun lähtiessä tiesin kyllä pystyväni joella hyviin sijoituksiin ja jos järvet vain onnistuu niin kaikki on mahdollista ja vituiksihan ne meni, mitä sitä kiertämään.


Joukkue sijoittui loppujenlopuksi sijalle 5. 

Henk.koht:

Jyrki "jykä" Hiltunen 6
Kalle "seppo&seppo" Auramaa 10.
Atte Valkama 22
Heikki "Ilmestyjä" Kurtti 29
Kai "Professor" Kallio 53Yksi asia kuitenkin ylitse muiden sai taas itelläni ihmetystä aikaan ja tästäkin varmaan jonkunlainen sota saadaan aikaiseksi mutta souwat? 

Kisoissa yhden päivän jälkeen Tsekkien Roman Heimlich tuli hotellille ja kävi todella todella kuumana, herran taidot varmasti kaikki tietävät. Kalasti biitti nro10, josta sai vain yhden kalan. Jakson jälkeen Puolalainen oli tullut sanomaan että kyseinen biitti on aivan paska, sillä olivat reeniviikolla kalastaneet kyseisen biitin läpi, kuten muitakin kisabiittejä. Eli siis kisaviikkoa edeltävällä viikolla. Myös Engelsmannit olivat nähneet poliskit harjoittelemassa kisa-alueilla jossa harjoittelu on ehdottomasti kielletty väh. 2kk ennen ajankohtaa. Tästä moni teki raportin FipsMouchelle ja herrat sääntöjen takana painoi asian suht villasella ja puolalaiset jäivät ilman rangaistusta... Kysymykseni kuuluun että mitä helvetin järkeä on tuollaisella järjestöllä, säännöillä ym. Jos sitten tarpeentullen ei ole kuitenkaan sen verta miestä, että voisi rangaistuksen antaa? Kisoissa oli toinenkin tilanne josta olisi voitu rangaista, mutta tämän todellisuutta en tiedä, vain kisan jälkeen kantautui sivukorvaan joten jätän sen kertomatta. 

Luulisi että kansainvälisissä kisoissa olisi sellaista porukkaa, joilla riittää munissa potku sanoa asioista ja antaa tarvittaessa rangaistuksia ym. ihmettelen vain ja sanotaanko että taas...Se oli sellainen ruotsinreissu ja toivottavasti Italian Em-reissulla olen myös mukana, tosin en kilpailevana jäsenenä, mutta managerin roolista on ollut puhetta. Joten ehkäpä siellä sitten, jännä nähdä.
Writed By: Atte Valkama Ei kommentteja:

Lähetä kommentti