perjantai 16. toukokuuta 2014

KymiOpen 2014




...Kalat kadoksissa..



Aamukahvit oli huitastu naamariin ja tyttö oli laitettu koulutielle, alkoi matka kohti Kotkaa ja KymiOpen yrityssarjaa 2014. Kilpailu on todella erinlainen verrattuna muihin kiertämiimme karsintoihin. KymiOpeniin lähtiessä täytyy saada itselle ajatus että et ole yksin, etkä tosiaankaan ainut joka haluaa heittää samaan paikkaan kalan toivossa. Kisassa saattaa joku vain tulla ja heitellä olkapääsi yli ihan muinamiehinä...



Kisa on myös siitä erikoinen että jokainen saatu kirjolohi pitää verestää ja laittaa pussiin, vain saatujen kalojen paino ratkaisee..



Kello lähenteli puoli yhdeksää kun hyppäsimme Pölkin Esan kanssa autoihin ja aloimme taittamaan matkaa, sovittiin että ajellaan peräkkäin. Innova talon kohdalla kuitenkin puhelin soi ja Esa oli blokattu ja jonon hännillä, joten sovimme rehvit Heinolan ABC:llä aamupalan merkeissä. Aamupala kun oli nautittu, heitettiin Esan kamat audin konttiin ja jatkettiin tästä yhdellä autolla eteenpäin, Siikakoskelle mars. 



Aikataulu oli hitusen ehkä tiukka, sillä itse kilpailu alkoi klo 12;00 ja saavuimme Siikakosken parkkipaikalle 11;48... Settien ja kamojen kasaamiseen ei siis liiemmin ollut aikaa. Päätimme kuitenniin ottaa ihan rauhassa ja kasailla vehkeet ilman paineita. Kamat alkoi olla aikalailla valmiina kun suuri ihmismassa vyöryi auton ohitse ja tässä vaiheessa Esalla oli sama ilme ja ihmetys kuin itsellä viimevuonna.. Miks ihmiset juoksee?!? Mitä tapahtuu?!? Minne ne menee?? Meidän Ruoto.fi joukkueen kolmas jäsen Juho Strandman olikin kärkikahinoissa parhaan kalapaikan suhteen ja otti haltuun viimevuoden ottimontun.. 



Kisa on kisa ja tämä kisa alkaa juoksemalla parhaille paikoille. Napattiin Esan kanssa välineet mukaan ja kävelimme reiluina FairPlay meiningillä tänne aloituspaikalle ja kävimme siellä kääntymässä, tämän jälkeen vasta joelle ettei kenellekkään jää sanomisen varaa.



Kisa alkoi omalta osaltani muutaman heiton jälkeisellä kalalla. Tosin heti alussa näin vanhakonna Pukarisen Petrin hieman ylempänä ja päätin kiusallani kahlata herran kalojen yli... En montaa metriä rannasta kerinnyt kun huutelu alkoi.. Olihan se rumasti tehty, mutta KymiOpenissa ei sääntöjä oikein ole. Ylemmät väistää alempia ja thats it.. Kolusin virran reunaa ja parin kalan jälkeen paikka hiljeni täysin. Jatkoin ylemmälle montulle, joka viimevuonna antoi meille käytännössä 20kg kirjoa. Tänävuonna taaseen paikka oli yllättävän nihkeä ja kohdasta tuli vain muutamia kirjoja. Ravasin oikeastaan koko neljäntunnin ajan mitä kilpailu kestää niin näiden kahden montun väliä. Tasaisesti molemmista tuli kaloja, mutta vaikeasti olivat tavoitettavissa.



Perhoina myöskään ei toiminut mikään mikä viimevuonna. Vaan kokopäivänä kalat tulivat keltaisella liitsillä ja oranssikuulaisella pt-nymfillä.. Hieman ennen loppua menin Juhon ja Esan vierelle kalastelemaan niskan monttuja. Tästä sainkin vielä kaksi lohta pussiin ja perinteinen uimareissukin tuli tavallaan tehtyä. 



Aika loppui ja punnitus oli käsillä. Odotukset olivat korkealla sillä Juho koukutti n.12-14 lohta, kuin myös itsekkin. Esan ensinmäinen vuosi toi n.6-7lohta. joten kalaa oli huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna, vaikka itse kilpailun aikana tuntui hiljaisemmalta kuin edellisvuonna.



Puntari näytti yhteispainoksi 28520g ja sijoitus oli toistamiseen neljäs. 



Iso kiitos Ruoto Oy:lle notta saimme edustaa teitä myös tänävuonna, samoiten järjestäjille ja joukkue tovereille. Mukava skaba ja mukava kalojen väsyttely talkoo ennen Karkkilan karsintaa, jonnekka ajelimme Kotkasta suoraan. 



Top 5

1. Team Loopster
2. Vaasan1
3. Salmonfeaver
4. Ruoto.fi
5. Polartyö1


Kuvat tapahtumasta löytynee täältä.







Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti