perjantai 13. joulukuuta 2013

Veniard Pro Dub Yarn
Testiä testiä


Ruoto Oy:n kanssa yhteistyö on ollut vallanmainiota ja osa meidän seurasta tekee enemmänkin ja osa vähän vähemmän heidän kanssaan. Omalta osalta on helppoa pitää yllä yhteistyön tuomia välejä sillä reissuhommia kun tekeepi, pääsee useasti käymään liikkeellä. Nykyään toki molemmissa. Kuten aiemminkin Joonas ja JiiPee halusivat kaupan ulkoseinään kyltin joka olisi erinlainen kuin muilla ja ennenkaikkea laadukas ja tyylikäs. Lupasin heille sen toimittaa ja toteuttaa ja sen tein. Nyt kun Ruoto Oy osti ison kirkon sykkeestä Tyrskytaimenen liiketoiminnan itselleen, oli minullekkin tarjolla töitä. Kyltti tilaukseen ja oman firmani turvin sen heille toimitin. Tällä kertaa saimme myös nämä taustavalot asennettua, ensinmäisellä kerralla kun jouduttiin pois jättämään. Nyt saimme olla lopputulokseen tyytyväisiä! Seuraavana päivänä olikin aikaa käydä myös Viikin myymälässä ja täältä sainkin testiin taas uutuuksia. Tällä kertaa nymfien sidontaan ja miksei kaikkeen muuhunkin, mutta itselle tuli heti materiaalin nähtyäni olo että johan helpottuu nymfin kietominen.. 10M rullissa myytävää ohutta dubattua lankaa sekä Veniardin Barret Teil Fibbetsejä eli perssiikasia.


Nappasinkin hyllystä jokaista väriä ja kotia päästyä en malttanut olla kokeilematta lankaa heti. Joten ilta menikin muutaman nymfin ja valokuvaamisen merkeissä. Sain myös samalla testiin erittäin mielenkiintoisen ja laadukkaan oloisen sidontapenkin, mutta siitä kirjoitan vasta ensiviikolla kun kaikki mahdolliset, 20 koon pinturista aina Kuuselan Epun käsistä syntyneet lohimöllikät ovat leukojen välissä käyneet. Eli kaikenkokoiset koukut tullaan kopaisemaan läpi.


Aloitin perinteisellä menetelmällä ja otin TMC #12 koon jigikoukun ja pujoitin 3,5mm lovetun kuparisen discokuulan koukkuun ja koukku kiinni penkkiin. Muutama kiepautus langalla..


 Tämän jälkeen perssiikaset kiinni ja takaisin keulille. Vähän matkalla runkoon muotoa ja kuulan juureen päästyä piti ihan miettiä että mitäs sitten? Jäikö jotain välistä?


Hetken mietittyä tulin siihen tulokseen että ei jäänyt. Sen jälkeen pikkuisen oliivia orava dubbingia lisäksi langalle ja parit kiepautukset. Päätös ja se oli siinä.Hetken siinä ihmettelin ja kiepsautin vielä viisi nymfiä lisää, 2 oliivia ja 3 haresta. Aikaa en ottanut, mutta langan vaihtoineen ja kaikkineen ei varmaan 10min kauempaa mennyt. Materiaali siis helpottaa ja nopeuttaa kummasti sitojaa ja jos mietit nymfin käyttöikää joka on keskimäärin sen 5min. Aikaa valmistukseenkaan ei viitsisi tuhottomasti käyttää. Itseltä näitä perhoja tulee varmasti löytymään ensikesän valikoimasta.Ruoto osoitti jälleen kerran materiaali valinnoissaan osaamistaan. Kiitokset jälleen kerran tästä testisetistä ja seuraavaksi aloitankin todellisen sidontapenkkitestin, alustavasti voin kertoa että joutunee vissiin joulupukin konttiin laittaa yksi toive lisää jos pikkupikkupinturitkin onnistunee vaivatta niin tämä sidontapenkki ei matkusta takaisin isolle kirkolle. Siitä lisää ensiviikolla....

Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti