keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Tylsän päivän kunniaksi
PenkkitestiOdotin tämän tekstin julkaisua ja tiedän että lupasin sen jo viimeviikolle, mutta tajusin että jouluaaton jälkeen ihmisillä on ehkäpä se vuoden tylsin päivä. Kaikki paikat on kiinni ja telkkarista tulee vanhoja ohjelmia joita ei jaksa katsoa, netti on plärätty miljoonaan kertaan ja kellokin näyttää vasta päivällä kahta....Sain tämän dubbinglangan kanssa matkaani Ruoto Oy:ltä myös sidontapenkin. Italiassa valmistettu, erittäin laadukkaan oloinen sekä mielenkiintoinen. Kotia päästyä nappasin penkin pöydälle ja tämä kovin pieneen tilaan menevä penkki matkusti matkalaukussa vaivattomasti ja pelkäämättä rikkoutumista sekä 30x30cm tilaa viemättä.


Penkki on hyvinkin yksinkertainen kasattava. Tai ei kasattava vaan kasaan taiteltava ja lisäosana mitä ei nyt välttämättä tarvitse, löytyy aluslevy johonka penkin saa kyllä erittäin tukevasti kiinni. Matkalle mukaan ottaessa en välttämättä lähtisi puulevyä raahaamaan, pelkkä penkki riittänee.. Taittelimpa penkin kasaan ja siinä se oli 20sekunnin kuluttua sidonta valmiina.


Kuusiokoloruuvit tuntuvat olevan mustaa hiiliterästä joten ruostuminen, jumittuminen tai rikkoutuminen ei pitäisi olla kovinkaan ajankohtainen nykymaailmassa. Kuvassa näkyy myös penkin kiinnitys aluslevyyn ja tässäkin on otettu huomioon penkin mahdollisuus kiinnittää monesta erikohdasta.

Penkin kasattua ja sitä hieman pyöriteltyä tulin tulokseen notta tälläiset asentomahdollisuudet pitäisi löytyä jokaisesta sidontapenkistä. Itse ainakin tykkään kovasti kun on penkki mitä käännellä ja väännellä suuntaan jos toiseen, jolloin sidonnasta saa itselleen mieluisen. Sekä asennon, jossa ei tarvitse seuraavalla viikolla marista kun niskat on jumissa. 


Penkkiä hieman enemmän tutkittua kiinnittyi huomio leukoihin. Leuat tuntuvat erittäin laadukkailta ja kestäviltä, sekä koukku kuin koukku pysyy kiinni hyvin. Kokeilin penkissä aina 20 koon pinturista, 12 koon jigikoukkuun ja molemmat pysyi erittäin tiukasti kiinni sekä tilaa sitomiselle oli hyvin. Leukojen kiristys tapahtuu ruuvaus periaatteella jotenka leukojen pilaaminen liikakiristyksellä vaikeutuu ainakin osittain. Kaikenhan tietenkin rikki saa jos niin haluaa. Alku vaikutus oli erittäin positiivinen ja yllättynyt.


Penkin kullatusta materiaalista en päässyt ihan jyvälle mitä se olisi, mutta epäilen vahvasti messinkiä. Ja tuo kuvissa näkyvä kultainen piikki leukojen yläpuolella ei ihan auennut omaan ajatusmaailmaan, mutta silläkin on varmasti jokin tarkoitus. Ehkä lohimiehiä ajatellen sillä voi tauluperhoissa pitää keskilinjan linjassaan? en tiedä... Kuitenkin kuten näette, leuat vaikuttavat erittäin hyviltä. Kaikki materiaali vaikuttaisi erittäin huolella valituilta. Viimeistely sekä työnjälki on enemmänkuin hyvää.! Leukoja saa myös liikutettua ylös ja alas. Siinäkin siis on mahdollisuuksia asettaa leuat mieluiseen kohtaan ja korkoon.Sidottuani muutamia perhoja jokaisessa kokoluokassa joita itseltäni löytyi, olin vieläkin erittäinkin tyytyväinen penkkiin. Hetken jo haaveilin omistavani tälläisen.... Kunnes mieleen juolahti sidottaa Keski-Suomessa majaansa pitävällä Kuuselan Epulla lohiperhoja, jotta saadaan tuloksia lohimiesten sidonnasta myös. Epun sanat jäivät aika lyhyeksi, mutta kertonee kaiken oleellisen... "On helkkarin hyvä kyllä!!! Hyvä leukojen kiinnitys ja muutenkin asennon säätäminen sekä perhon pyörittely on helppoo ja liikkeet sulavia!"Otimme myös muutamia kuvia jolloin penkissä on lohimiesten koukku kiinni..Penkki oli niin monipuolisesti säädettävissä ja asentoja sitojalle löytyy todella, melkeimpä vain mielikuvitus on rajana tämän kanssa. Listaan alle siis hyvät ja huonot puolet.


Hyvät puolet:

- Laatu
- Materiaalit
- Monipuolisuus
- Leuat
- Matkalle helppo ottaa mukaan
- Leuat pitävät erittäin hyvin kiinni niin isot kuin pienimmätkin koukut


Huonot puolet:

- Rotaatio ominaisuus on hieman kateissa jos kaipaa oikein rullaavaa rotaatiota
- Rotaatiossa koukun säde on suuri


Ainoa asia jonka löysin huonoa oli juuri tuo rotaation vaikeus ja se että koukku ei pysy ns. paikallaan vaan pyörintä säde on aika laaja. Toki itseä tämä ei haittaa, koska en niinkään tätä toimintoa tarvite. En ole sitä oikein oppinut käyttämään. Riittänee että saan perhon ylösalaisin jos on tarve. Muuten tykkään, että koukku on jämäkästi paikallaan eikä heilu puolelta toiselle sitoessa.Sidonta penkki kantaa nimeä FTS joka on todellinen Italian laadun ja taidonnäyte. Hinta penkille tulee olemaan siinä 400€ luokkaa. Se on kova hinta penkistä, mutta uskon että tässä saa todellista vastinetta rahalle ja pitkän ajan sijoituksena varmasti maksaa itsensä takaisin verrattuna moniin puolet halvempiin penkkeihin jossa leukoja joutuu uusiimaan ja muokkailemaan hetken päästä.Itsellä on tällä hetkellä tuo Danica Innovation Cam ja toiset leuat menossa, kun niistä aika jättää niin uudet leuat tilaukseen ja penkki vaihtaa kotipöydältä joko Ivalon tai Ounasjoen mökille ja korvaajaksi tulee tälläinen FTS:n penkki. Sen verran se jäi mieltä painamaan ja yöunia häiritsemään.


Vielä muutama kuva penkistä.Ei muuta en voi kuin suositella penkkiä erityisesti niille jotka ovat harkinneet tai etsineet kunnon penkkiä pidemmän sijoituksen tähtäimenä, sekä etsivät penkkiä joka on helppo oottaa reissuun mukaan. Hyvää joulua ja railakasta uuttavuotta kaikille!
Writed By: Atte Valkama


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti