keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Våppen fiskeSalaoja, salalarva ja paljon muutakin salaista
Vappu tuli ja meni, itsellä tosin ei ollut muutenkaan suunnitelmia vapuksi niin päätin olla sen verta lojaali ystävilleni että päätin olla yhtä huonovointinen kuin muutkin. Tulin siis kipeäksi maanantain ja tiistain välisenä yönä..


Kuitenkin keskiviikko oli päivä jolloin kaikki joet ja kosket aukesivat kalastajille ja pakkohan se oli päästä suoristamaan siimat. Aamulla siis nokka kohti ojaa jonka nimeä en vieläkään kerro ihan vain kalojen vuoksi.


Mutta rantaan päästyä tiesin jo että kalankalaa tuskin tulisin saamaan, mutta keli oli hyvä, koskenpätkä ei pahassa tulvassa, huono olo ym. eli kaikki oli viimekevään tapaan normaaleissa svääreissä, ainut että mukana ei ollut kanssa "krapulaista" Mikko "rysä" Räsästä, jonka kanssa on muuten tänävuonna tavoite käydä kalassa ainakin kerran ilman krapulaa tai humalaa. Saas nährä.... Pikku savukkeen mittainen köpöttely joen rannalla ja eikuin takaisin autolle ja kamppeet niskaan ja kalalle.


Uusi vapa oli kädessä, tämä jonka nimeä en vielä voi paljastaa sillä testituloksia on niin vähän etten kehtaa vapaa liiaksi vielä kehua.. Eli tampsin rantaan ja jo ensiheitolla tunsin kuinka uitto päättyi kesken ja vedin piuhat kireelle ja siinä se oli. Kevään saalis makasi käsissäni, tuo liejuinen risu kuitenkin pääsi jatkamaan matkaansa. Hetken larvastettua vaihdoin paikkaa välisuvantoon siinä uskossa että saisin kalan, mutta täällä toistui tämä sama ja vielä risun lisäksi sain litkan perhoja jossa oli kiinni pt-nymfi, hares ja salalarva josta tiesin litkan kuuluvan joko itselle tai Jussi "taimen" Wackliinille.


Tämän jälkeen lompsin alajuoksulle, mutta siellä kalastus oli mahdotonta. Tai heittämään olisi päässyt mutta nymfikalastus oli vaikeaa joten päätin jättää leikin kesken ja lähteä niskalle.


Niskalla keskityin enemmänkin katsomaan josko olisi näkynyt jotain pintakäyntejä, mutta niitä ei vain näkynyt ja niskan larvasteltua päätin että nyt riittää ja olokin oli niin huikea että senkinpuolesta sai riittää ja oli kotia lähdön aika.


Vaikka kalaa ei tullut, pääsin silti kokeilemaan tulevalle kesälle hommattuja hankintoja ja pakko sanoa että hyvältä vaikutti, erittäin hyvältä. Kevyttä, voimakasta ja tunnokasta vapaa oli ilo käsitellä. Eikä nuo tälle kesälle hommatut simmsin kengätkään nastoilla ollut ollenkaan huonot!Mutta kiva keväinen päivä kalassa... Seuraavaksi olisikin Karkkilan Sm-karsinnat, joten siellä sitten.

Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti