keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Taimen tulevaisuuden puolesta!SmolttiruuviKun ei kalalle kerkeä, niin silti aukesi tilaisuus päästä Muuramenjoelle... Tosin lievästi eripuuhissa kuin kalastuksen merkeissä, mutta kalojen puolesta kuitenkin. Seuramme Jyrki Hiltunen laitteli maanantain iltana 22.4 naamakirjaan top secret sivustollemme että tarvittaisiin apua tälläisen ihme lingon asennuksessa ja paikkana siis Muuramenjoki ja terveyskeskuksen sillan alapuoli ja hommat alkaisi klo 10;00..


Omien töiden puolesta kävi "hyvin" ja sain huomata että pääsen hommaan mukaan. Taimenen merkkaus ja poikaistietouden keräys on aina kiinnostanut joten kahdesti ei tarvinnut miettiä menisinkö mukaan auttamaan asennuksessa. Soitin Jussi "taimen" Wackliinille ja sanoin että käy kipaisemassa minunkin kamat kotoa kun kerta oli itsekkin hommiin tulossa.Saavuin parkkipaikalle klo 10;07 ja laittelin kurahaalarin ja kahluukengät jalkaan ja painelin sillalle jossa huomasin herrojen olevan jo työntouhussa. Tampsin sillalle ja ensinmäisenä tuli ajatus että mikä helvetti tuo on? ja millä helvetillä se tonne jokeen viedään ja tuohan linkoo kaikki kalat rannalla ja tappaa loput mitä ropeleihin osuu!!!! kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa....Ropelipönttö kun oli saatu raijattua rantaan alettiin ihmettelemään mikä palikka kuuluu mihinkäkin. Äkkiähän se kuitenkin selvisi ja hommat rullasi hyvin, jokaiselle löytyi oma homma ja kasaus tapahtui hyvinkin vauhdilla. Ruuvin kellukkeet kun oli saatu rantaan ja kasattua siihen tarpeelliset kiinnikkeet oli ropelipöntön vuoro.


Pönttö loksahti paikalleen ihan kuin se olisi kellukkeille suunniteltu ja tämä vesitasolinko oli äkkiä kasattuna alajuoksun rannalla.


Seuraavaksi kiinnitettiin nurkkiin narut ja vietiin veneellä toinen naru toiselle puolelle. Tämän jälkeen varovaisesti alettiin antaa löysiä ja vastapuolelta vetoja niin perkeleesti. Ruuvi meni kuitenkin aika kivuttomasti virran keskelle ja ruuvi oli paikallaan melko nopealla temmolla. Pienellä hienosäädöllä ruuvi saatiin juuri siihen kohtaan kuin haluttiin ja oikeaan asentoon. Tämän jälkeen muut jäivät vielä kiinnittämään naruja kun minä ja Jussi koimme itsemme turhiksi ja loppuaika olisi mennyt vain rannalla seisoskeluun ja ittensä palelluttamiseen joten päätimme lähteä shellille kahville ja siitä kotia.Seuraavaksi odotamme todella mielenkiinnolla miten tuo linko lähtee toimimaan ja kuinka paljon se saa kerättyä päijänteeseen vaellukselle menossa olleita kaloja. Ruuvin perässä on astia jonnekka kalat jäävät ja täältä ne käydään ottamassa pois, merkkaus ja takaisin matkaa jatkamaan.Oli mahtava olla kerrankin tekemässä jotain muutakin taimenten puolesta kuin vain puhua baarin nurkkapöydässä ja manata asiaa kuinka huonosti ne on.Kiitokset tästä mahdollisuudesta ja toivottavasti sieltä aukeaa muitakin mahdollisuuksia ja hommat saavat jatkoa.
Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti