maanantai 13. toukokuuta 2013

Karkkilan karsinnat.Karkkila 
Karkkilan keskustan läpi virtaava joki oli itselle ennestään tuntematon tapaus. Kesän 2013 karsintoihin hakiessani nappasin ruksin tähänkin kisaan ja kun kilpailijat julkaistiin löysin sieltä myös itseni.


Perjantaina kun lähdin kotosalta ajelemaan kisapaikkaa kohti, sillä ilmoittautuminen oli lauantai aamuna jo klo 6;20 eli paikalla piti olla todella hyvissä ajoin. No siitäpä ei nyt sitten sen enempää kerrottavaa ole muutakuin Suomen hieno taisteluvoitto Venäjästä! ja ei uskoisi mutta Hämeenlinnan pubissa oli kyllä huikea meno!Lauantaiaamu koitti ja köröttelin Hämptonista kisapaille Karkkilaan. Aamu valkeni hieman usvassa ja pilviharso peitti auringon. Spekuloinnit oli jo kovassa käynnissä ja suurin osa kasaili settejä valmiiksi tulevaa päivää varten. Kello löi 6;20 ja kodalla nostin hienosti arvonnassa viimeisen lapun ja se osoitti B1, kisat alkoivat siis valvonnalla poolilta 1.Käväisin autolta hakemassa setit ja lompsin poolille tekemään tuttavuutta kohteeseen ja kilpaveljeen. Tästä se taas alkoi. Kirjoittelen jaksokohtaiset teksit sen mitä niistä muistan.Jakso 1, pooli 1...

Aloitin kalastuksen "niskalta" jossa tuntui olevan muutama tapahtuma äsköisellä toverilla. Heti alkuun sainkin kiven takusesta syvästä montusta kosketuksen kalaan, mutta se jäi niin lyhyeksi kohtaamiseksi että haavia ei tarvittu! Jatkoin kalastusta alaspäin pikkuhiljaa kahlaillen ja ranskalaisperukkeella lirkkien ja monttuja koluellen. Kalastin koko poolin ylhäältä alaspäin ja ainuttakaan kalaa en enään löytänyt. Alhaalta lompsin takaisin ylös ja vaihdoin upposiimat, josta kylläkin parin heiton jälkeen perhot jäi puuhun. Samaan puuhun missä kisaveljenkin perhot komeilivat... Menin siis takaisin ylös ja hain ranskan perukkeen takaisin käyttöön ja jatkoin alavirta kalastausta. Kovan kosken kohdalta sain niskan imusta yhden tällin, eipä tarttunut.. Vähän tästä alaspäin sain muutaman potkun pysymään kiinni ja TAAS irti Ajattelin että ei auta kuin painaa leuka rintaan ja kohti uutta pettymystä. Pari heittoa ja karkuutus...TANA!! Rannalta kuuluikin jo huuto, AIKA ja eka jaksoni alkoi siis blänkillä... No mutta keli oli hyvä!Jakso 2, pooli 5...

Tältä poolilta oli aamuisilla jaksoilla joitakin kaloja jo saatu ja huhujen mukaan kalat olivat jokapaikassa todella tiukassa ja kovan työn alla. Aloittelin kalastuksen taas ylärajalta, valvojan kerrottua parit hyvät paikat ja montut. Pari uittoa ja kiinni! alta 20cm harjuksen melskatessa siiman päässä.. Mutta hei, eka kisakala tänävuonna, tosin jäi vain alle mitan. No homma jatkui ja keskivaiheilla sain tapahtuman, mutta niin varovainen kaveri oli, että ei kiinni jäänyt ja mikään ei enään kelvannut. Jatkoin siis alaspäin ja liitseillä larvastellen. Poolin alaosalta sain vihdoin kalan kiinnni ja pienen temuamisen jälkeen kala oli haavissa! Kirjolohi ja mitta tauluun. 10min oli jaksoa jäljellä ja yhden tapahtuman vielä kämmäsin.Jakso 3, pooli 8....

Tämä kun alkoi ja rantaan päästyä korjailin vähän settejä ja tein sotasuunnitelman. Samalla kun yritettiin kiivasti saada valvojan kanssa selville paljon Suomen peli on.....2-0.. Hyvä. Merkki tuli ja aloitin kalastuksen heti hienolla saaliilla, hyvänkokoinen särki kävi käsissäni. Jatkoin alaspäin ja päätin huvikseen kopaista sellaisen oikein turhan näköisen kohdan ajatellen, että erikoisissa paikoissa ne on muutenkin ollut täällä.. Heitto ja kiinni oli! Tosin tämä oli pieni n.25cm taimen. Mukava löytö toki, ei sen puoleen. Jatkoin kalastusta ja pienten kahlausrypemisten jälkeen pääsin loppuliukuun ja löysään virtaan josta kovan työn ja kaivamisen jälkeen sain mittaukseen 50cm kirjon. Blänkit vältetty!


Tämän jälkeen lähdin takaisin Hämeenlinnaan ja homma jatkuisi aamulla uudestaan.Jakso 4, pooli 10.

Kirjaimellisesti nukuin koko jakson ja blänkkäsin. Kilpaveljelläkin oli pieniä vastoinkäymisiä pitäessää pakarat tiukasti yhdessä ja yrittää olla oksentamatta.... Karkkilan Pizzassa oli siis sitä jotain taikaa, vaikka tämä oli se mistä ei niin pahasti mene maha sekaisin?Jakso 5, pooli 12..

Tämä jakso olisi pitänyt saada ehkäpä enemmänkin lauantai aamun avaukseen. Tältä jaksolta sain hiekkasärkän molemmilta reunoilta yhdet killet ja blakkarissa oli siis 2 kalaa. Jaksovoitosta huudeltiin rannalla uutta uskoa luoden. Heittelin sillan alusen niskalle litkaa ja sain kunnon tällin! Jäin sitä kalastamaan uudelleen, mutta ei tullut kuin toinen hento kosketus ja huusin jo rannallekkin että siellä ne lohet nauraa... Alavirta kalastus ei siis ole meikäläisen juttu... Nousin ylös ja vaihdoin tutun ja turvallisen larppaus setin ja menin koluamaan sillan alus niskaa, koska parit tapahtumat oli ollut. Sainkin tästä n. 1M alueelta jakson viimeisen vartin aikana mittaukseen 4 kalaa joista yksi oli oikein pirteä ja voimakas kirjo, joutu ihan jopa antamaan löysiäkin ja lisää siimaa..Jakso 6, pooli 7...

Viimeinen jakso alkoi ja täältäpäin koskea ei oltu päivän aikana juurikaan kalaa noussut, joten tiesi taas paluuta maanpinnalle edellisen nappisuorituksen jälkeen. Tällä kertaa aloitin kalastuksen keskeltä poolia ja kolusin monttuja minkä kerkesin. Valvoja oli kalastanut tämän saman mestan omalla jaksollaan juuri ennen minua ja kertoi että yksi varovainen tärppi oli ollut "niskan" alakuohuissa. Ajattelin antaa sen rauhoittua vielä hetken ja kalastin ensin puolestavälistä alas saamatta yhtään mitään. Kävelin rantaa pitkin takaisin keskelle ja jatkoin siitä ylöspäin larvastellen. Tulin niskan kuohujen alle ja toisella heitolla oli kala kiinni. Sain haaviin ja blänkit oli vältetty. Tämän jälkeen vielä niskan ylempiä monttuja kolutessa sain siimanpäähän tuntumaa ja sieltä nousi oikein uljas särki. Tämä särki jäikin sitten kisan viimeiseksi kalakseni eli homma oli paketissa yhtä valvontaa vailla.
Valvonnan jälkeen paluu parkkipaikalle ja purkamaan setit ja vaihtamaan kuivaa ylle, sen verran tuli ryvettyä että ihan sukatkin taisi kastua pikku hörpyn myötä. Kisat oli todella hyvin ja hienosti järjestetty, oli tasaiset poolituksen, aikataulutus ja tauot oli riittävät. Varmasti ensivuonna haen samaan karsintaa jos vielä kilpakalastuksen parissa olen, sitä kun ei vielä osaa sanoa.
Mutta kisat sujuivat hyvin, lopulta sijoitukseni oli kahdesta blänkistä huolimatta 12/24. Seuraavaksi ollaankin sitten KymiOpenissa edustamassa Ruoto Oy:tä Jussi Wacklinin ja Strandmanin Juhon kanssa. Sinne siis.


Writed By: Atte Valkama


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti