torstai 6. joulukuuta 2012

MustaSurma, kera discopallonMenneen kesän ehdoton suosikki
Olimme Ivalon sykkeessä ja mökille päästyä muistelin että edelliskesän parhaaksi ottiperhoksi lapissa osoittautui musta murkku, niin pinturina kuin vähemmän kelluvana. Ajattelin siis nyt kun oltiin kotosalla kalastusrintamalla päästy pikkuperhojen, nymfien ja larvojen maailmaan, mietiskelin että jos tekisi jotain pientä ja mustaa nymfiä ja kokeilisi josko se antaisi yhtä hyvin saalista kuin murkku ja pakko todeta että tämä seuraava perho joka on luultavasti todella yleinen ja yksinkertainen, osoittautui ehdottomaksi saalistajaksi niin lapissa kuin kotoisilla puroilla ja se mistä nimi tälle tulee on hammonjoen kisat, jossa Mikko "rysä" Räsänen halusi tietää millä muutaman kalan sain ja tietenkään sitä en sen kummemmin halunnut vielä tässä vaiheessa kertoa niin tokaisin että lapin taika perholla joka on "musta surma" ja sitten se vain jäi piähän.
Kuinka MustaSurma toteutetaan:


Ensin mennään hissunkissun siihen olohuoneen tai keittiönpöydän ääreen ja levitellään pikkuhiljaa siihen kaikki sidonta vermeet, aiheuttamatta suurempaa huomiota.

Otetaan penkki, koukku ( Tiemco jigi koukku) kokoa 12-16, mustaa lankaa, mustaa dubbingia, volsukuula joka on kupari tai kultainen, mutta sen täytyy olla disco mallia! pikaliimaa, hopealankaa, lyijylankaa, pers siikasia ( mustia) jonkin sortin häkilä materiaalia ( mustaa ) ja punertavanpinkkiä lankaa jolla iskupiste toteutetaan.

Nämä kaikki levität siihen pöydälle, mielellään vielä ennen ruokailua tai parhaan iltaohjelman aikaan.


Heitä discopallo koukkuun, vähän painotusta keulaan ( lukitsee kuulan ) ja kierrä mustaa lankaa jonkun verran, sillain että painotus menee suht piiloon ja koukun runko on peitossa.

Ota näitä pers siikasia 3kpl! ei 2kpl tai 4kpl vaan 3kpl!!! ( "Rysän" sääntö ) ja heitä pikaliimaa koukkuun ja kietase nämä siikaset koukun jatkeeksi, samalla ota hopea lankaa ja laita se myös roikkumaan koukun perästä.


Sitten ei muuta kuin ohuen ohut sipaus dubbinkia runkoon ja jätä n. spigotin verran vajaaksi päästä, jahka olet tässä vaiheessa, heitä se punertavanpinkkilanka kiinni ja kietaise siitä isku pisteSamalla kun teet iskupisteen, kierrä hopealanka rungon ympäri ja "lukitse se kuulan juureen. Tässä vaiheessa käyt hakemassa sen kaapin pohjalle unohtuneen häkilän ja parsit siitä toisen laidan puhtaaksi ja kietaiset sen samalla kuulan tyveen kiinni.

Heitä häkilä kerran koukun ympäri ja sido kiinni. Jahka häkilä on pyöräytetty kiinni, leikkaa loput veke ja ota taas sievä siivu dubbinkia ja viimeistele perho. Tämän jälkeen kun olet pyörittänyt dubbingin, ota pikaliimaa ja päätä perho, heitä liimaa lankaan ja kiedo vain ympäri, sillä tähän ei kannata kauhean kauaa aikaa käyttää, näiden käyttöikä joella on, riippuen kivikkoisuudesta, mutta about 5-20min ja kalojen kanssa about 3-5 kalaa per perho. Sen jälkeen se alkaa olemaan jo sen verran kärsinyt että kannattanee vaihtaa!Sitä ei sitten muutakun uittamaan pohjia myöten! Toisaalta jos haluaa vielä kokeilla niin suosittelen erivärisillä kuulilla, itse tein näitä myös mustana, mutta jostain syystä siihen ei purrut kuin harjus, taimen ei tästä välittänyt. Tämä on hyvin kalastava perho ja tuntuisi kelpaavan kaikille eväkkäille.Writed By: Atte Valkama2 kommenttia:

  1. Mikäs koukku on kyseessä?

    VastaaPoista
  2. tuolla se suluissa luki ylhäällä, mutta siis kyseessä on tiemcon jigi koukku, koko 12. tällä hetkellä ainakin markkinoilla todella vaikea löytää, jos jostain saat kaivettua niin ilmoita myös minulle!

    VastaaPoista