perjantai 30. marraskuuta 2012

Kesän "pikainen" yhteenvetoKesä 2012
"oppia koko kesä"


No tuota pikainen yhteenveto koko kesästä. Kevät oli oikein todellista tuskaa, paljon oli opittu talven aikana uutta, esim: sitomaan, uittamaan, kosken lukua, perhoja, kalastus tekniikoita, siimoja, solmuja...... Oikeastaan kaikki mitä jo tiesit, kertoi sen että emme tienneet kalastuksesta hevon paskaakaan.


Syksyllä 2011 kun opimme tuntemaan Pietari "sipe" Sipposen, tiesimme talvesta tulevan mielenkiintoinen, sillä nyt käsissä oli herra joka perhokalastuksen tiimoilta tietää lähes kaiken, tai ehkä ennemminkin kaiken tarpeellisen, joten suuri kiitos kuuluu herralle joka jaksoi kertoa meille kalastuksen pikku saloja ja niksejä.Kevät meni kuin menikin ohi, tuskallisten ja kylmien kalastusreissujen merkeissä, saimmekin jo pelkästään sumari aikaan luultavasti enemmän kalaa kuin koko edellis kesänä, sillä nyt meillä oli pieni haju mitä meidän tulisi tehdä.Tulvat kun alkoi, tahkoimme Jussin kanssa ahkerasti eri paikkoja, välillä tiesimme sen olevan aivan turhaa ja toivotonta, mutta himot kun on kalalle niin silloin sinne on mentävä! Veden ryöpytessä emme oikeastaan saanut mitään muuta mainittavaa kuin muutamat kastuneet kalsarit ja Jussin ison kalan karkuutuksen Vehmaskosken loppuliuskasta. Siinäpä oikeastaan oli tulva-ajan muistot.Kesä oli oikein mukavaa aikaa ja suurin osa ajasta meni Mikko "rysä" Räsäsen neuvoja noudattaen ja vinkkejä ja tekniikoita opetellen, ehkä suurimmaksi näistä nousi tuo nymfi/larva kalastus, sekä se että kun jalka lipsahtaa niin jalat eellä niin ei satu! sillä kesän mittaan uitua tuli kyllä lähes joka reissulla, jos en minä niin Jussi, jos ei Jussi niin minä, jos ei jompikumpi niin molemmat! Sitä oppi loppukesästä jo kantamaan vaihtokalsareita ja paitoja mukana.

Suurimman osan ajasta niinkuin edellisetkin kesät, kalastin itse pohjoisessa, oikeastaan ainokaiset keskisuomen reissut jäi muutamaan salapuro kopaisuun, Rävynkoski, Hilmonkoski ja Kärnänkoski, eli aika vähäiselle jäi kotopuolen kurapurojen ronklaaminen ja parhaiten tästä jäi mieleen huikea pinturi sessio Rävylle, jossa Jussin kanssa saimme molemmat rikki maagisen 60cm rajan!

Kesän huikein reissu oli ehdottomasti Norjaan, kuitenkaan unohtamatta jokaista pohjoisen reissua, mutta kalallisesti ja kalastuksellisesti sekä mukavuuden ansiosta Finnmark ja Ivalo vie kevyesti voiton, veden kirkkauden takia. Taasen kalojen takia Norjan matka ottaa hiuksenhienon voiton.Norjasta palattua piti Elokuu olla töistä poissa, tehdä uuden asunnon remonttia ja kalastella, sehän haukkas totaalisesti paskaa ja remonttiin (102 neliötä sis,täydellisen kylppäri remontin) sekä muuttoon ajatuksissa ollut 1kk tipahti HABITA OY:N paskan palvelun ja tiedoksi jättämisen takia 2vkoon! joten elokuun ekat 2vkoa en oikeastaan nukkunut laisinkaan, enkä tehnyt muutakuin remonttia, kalastus ei käynyt mielessäkään! No remontti kun oli ohi, tuli jo työmaalla sen verran painetta että se elokuun loput 2vkoa menikin töissä.... Sen verran oli puhti poissa että kalaan ei välittänyt kauheasti mennä.

No sitten tein pitkästä aikaa elämäni väläyksen ja ostin KTM300exc enskan aka sairasloma mopon. Tämän hommasin remontin jälkeen ja heti seuraavana päivänä päätin lähteä Rysän kanssa verestämään muistoja ja se että miltä se tuntuu.... No samalta se tuntuu kun aina ennenkin kun rypee ja rikkoo luitaan, tällä ajolla meni olkapäästä nivelkuppi ja solisluun päähän tuli murtuma... hissunkissun kotia palattua pakkasin rinkan ja kalavehkeet, sillä illaksi/yöksi ja aamuksi oli varattu Kärnä, kiitokseksi remonttimiehille Jussille ja Eskolle sekä suunnittelusta vastaavalle ja tietysti asuntoon muuttavalle Maijalle.

Kärnälle lähdettiin hammasta purren ja apteekin kautta buranaa hakien, illalla kun veti listan buranaa ja larvasteli pitkin jokea, oli hampaat kovilla. Tässä vaiheessa voin jo myöntää, mitä silloin ei tietenkään voinut, mutta kivut olivat todella kovat! Aamulla varmistin olkapään rikkoutumisen vielä sillä että laskin Kärnän sillan alta JALAT EDELLÄ sinne sillan alus monttuun ja uimakeikka oli varma! tähän uimakeikkaan lopetin kalastuksen ja lähdimme kohti kotia.

Se olikin viimeinen reissu kotopuolessa ja seuraava reissu oli Ruskaa pakkasessa retki Ivaloon ja Ounasjohkalle, kylmää, pimeää ja heikosti kalaa, joten reissu oli kaikinpuolin mahtava! Tosin kelit olivat sillain suotuisat että päivisin saimme nauttia auringosta kuitenkin. Tässä oli kalastukset tältä kesältä.
Rauhoituksen jälkeen piti käydä vielä jossain kalassa, mutta kaikenmaaaaailman pikkujoulujen, tupareiden, synttäreiden, kissanristiäisten ja vaikka minkä tapahtumasarjan takia en sinne kerinnyt. Nyt kun sovimme että kalalle lähdetään 2.12 vielä kun kelit sallii, niin eikös se vaan pakkasen rykässy! joten sekin meni sitten siihen.

Mutta kuitenkin, koko vuosi oli todella antoisa, paljon oppi uutta, paljon jäi oppimatta, paljon jäi hampaan koloon, paljon myös se toi tullessaan. Aivan älytön kesä, ja seuraavasta tulee varmasti hienompi, kalaisampi, erinlainen, uutta oppia, vanhan taitamista ja tarkoituksena olis tämän ekan kisavuoden jälkeen ehkä keskittyä siihen vähän enemmän ja yrittää ottaa vähän totisemmin, huumoria unohtamatta ja nousta kohti terävintä ranking kärkeä!


Kuitenkin..


Tähän vielä muutamat kuvat kuluneelta kesältä...
Tässäpä tämä tältä erää, mutta sen verran voin luvata että vuosi 2013 tulee alkamaan rytinällä jos jollain!! joten jääkäämme sitä odottamaan, paljon on uusia ja suuria suunnitelmia......

Ehkä tässä vielä jonkun tekstin rustaan, jos ei muuta niin joulun tylsinä välipäivinä voisin laittaa tänne ehdottoman suosikki perhoni kuluneelta kaudelta, joka toimi niin täällä kuin pohjoisessakin!
Kiitän paljon koko KojamoRallin väestöä ja kaikkia meidän kanssa kalastaneita.
Writed By: Atte ValkamaEi kommentteja:

Lähetä kommentti