keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kiirettä ja karsintojaKiirettä pukkaa


Kausi on tosiaan edennyt vauhdilla ja aika huomaamatta. Yks kaks puihin ilmesty lehdet ja nurmikkokin pitäis perkäle leikata. Työt ja karsinnat vaativat aikansa ja voimansa, paperihommat ja perhonsidonta myös. Joten ylimääräiset näpyttelyt on minimoitu. Nyt kuitenkin päätin tehdä lyhyen ja pika kertomuksen kuluneen kauden kalastuksesta.
Kilibailut:


KymiFishingOpen2015 - Jo kolmatta vuotta peräkkäin osallistuimme yrityssarjan kisaan ja edustaen tietenkin seuramme pääyhteistyökumppania Ruoto Oy:tä. Joukkueessa oli tänä vuonnakin Juho Strandman, minä ja openin ensikertalainen Janne Erämies. Kalastus tuntui jotenkin todella vaikealta ja kaloja löytyi muutamia aina sieltä täältä. Sellaista todellista hotspottia ei meinannut löytyä ja tuntui jotta taas sija 4. alkaa olla todellista. Kuitenkin kaikesta huolimatta saimme tasaiseen tahtiin kaloja ja tipputelut pysyivät minimissään. Saimme kaikkiaan 41kg kirjoa ja pojan kotia. Voitto siis tuli, joten voi olla tyytyväinen kauden aloitus kisaan joka samalla toimi kauden avauksena. Niin ja sama kaava jatkunee kahlaamisen osalta, 3:s askel joessa ja siellä käytiin jo leukaa kastelemassa.
Karkkila: Eka päivä sujui kohtalaisen hyvin ja kaikki tärpit mitä sain pysyi myös haaviin asti kiinni. Toinen päivä menikin sitten yhdellä blänkillä ja kisa oli pelattu. Tosin ekana päivänäkin tärähti blanchot vikalta jaksolta. Täälläkin n. 2min ennen loppua vein killeä mittaukseen ja takaisin lähtiessä sain vielä yhden kiinni ja samalla huomasin olevani selällään rantavedessä, joten uimalta ei vältytty täälläkään... sijoitus 12/24.... Kuvassa Ville Ristolainen....

Julkujärvi: Ekan jakson blänkit pilas koko kisan + koko päivän tuuli pyöri ja sai heittää vastatuuleen joka nurkassa missä satuttiin olemaan. Suoranaisesti vitutti koko kisa ja kaikenlisäksi missasi vielä ekan erän Suomi-Venäjä matsistakin. Sijoitus 21/28Risulampi: Täällä onnistuminen oli ihan itsestä kiinni, joka jaksolla oli tapahtumia ja mahdollisuuksia. Jostain syystä kalat eivät vain pysyneet kiinni tai piuhat ei kestänyt. Sijoitus 16/24Ahvenlampi: Liikaa karkuutuksia ja pinturit unohtui kotia. Vikalla jaksolla olisi todella tarvittu. Tosin veneen kanssa oli melkosta säätöä koko eka jakso. Liitoankkuri tippu, airot tippu, venekaverin perhot oli kokoajan jossain muualla kun vedessä, tuuli pyöritti venettä miten sattui, venekaverin venepenkki meinas tippua veteen ym pientä. Mutta ei se auta selitellä vaan opetella taas pikkuhiljaa kalastamaan jos finaaliin mieli tekee.. Sijoitus 30/39Seuraavaksi sitten Hammonjoki, Survonen, Kannantakainen, Kotalankosket, Pyhäjoki ja Iijoki. 

Koitetaan saada homma kulkemaan taas ja kalat pysymään haaviin asti....
Vapaa-ajan kalastus:


Tainionvirta: Tällä reissulla oli tarkoitus vain lähteä koulimaan nymfipuuhaa Pukarisen Petrille, joka osallistui Karkkilan seniori ääsämmiin. Kalastus oli aika vähäistä ja pikaista. n. 2h heittelyä ja tuloksena muutama taimen, sekä muutama harjus + uintireissu.Hammonjoki: Hammolla oli vain ihan pikkukalojen lirkkimistä reeni mielessä. Kaloja löytyi hyvin ja kisaa varten varmistus uitettaviin perhoihin. Hammo on aina mukava ja aina vain mielenkiintoisampi paikka kalastaa. Se on niin jotenkin hetkestä kiinni millä ja miten saa kalat parhaiten ottamaan, tähän kun lisätään kalojen arkuus ja joko todella kirkas tai samea vesi, koskaan ei voi etukäteen tietää mitä tuleman pitää. 


Muuramenjoki: Tämä reissu oli vain hupia ja ennalta sovittu että tulemme viettämään enemmän aikaa Muurmannin terassilla kuin kalassa. Kalastelimme ehkä n. tunnin ajan ja todellakin terassi veti puoleensa huomattavasti paremmin. Mukava päivä joka päättyi kaupungin valoihin railakkaissa tunnelmissa. Toki tässäkin kerkesin vetäistä perseelleen rantaviivaan ja vyötäröhousut jalassa tuloksena oli märät bokserit.. Näin se vain tuntuis menevän, ei koskireissua ilman vesihörppyä..Survonen: Täällä kävimme reenaamassa tulevaa skabaa varten, ei niinkään kille mielessä vaan särki, ahven ja lahna. Alkuun tuntui todella vaikealta löytää mittoja täyttäviä kaloja. Kuitenkin kun tekniikka löytyi kohdalleen ja perhot alkoi tulosta syntymään todella hyvällä vauhdilla. Reenireissu oli myös erittäin fiksu, koska aikaisemmin täällä en ollut käynytkään. Joten nyt tietää edes vähän mitä tuleman pitää ja millaista vettä kalastetaan. Tästä kisasta tulee erittäin mielenkiintoinen sillä mahdollisuuksia on pärjätä varmasti niin kirjoa onkimalla kun muitakin kaloja. 
Tälläinen on ollut kevääni kaikenmuun ohella, valitettavaa on että blogia en kerkeä/jaksa päivittää tällä hetkellä niin kovalla tahdilla kuin edellisvuosina. Kirjoittaminen ei kuitenkaan lopu, vaan julkaisuja tulee hieman harvemmin. Yritän toki parhaani mukaan näitä julkaista, mutta työt ennen hupia vai miten se meni..
Nyt lähdenkin tästä vielä pakkaamaan viikonlopun kisoja varten. Hammonjoki ja Survonen on siis perättäisinä päivinä joten mukaan tarvitsee käytännössä kaikki mahdolliset välineet. Sekä kirjoittamaan pari laskua ja pakkaamaan työkalut sekä tarvikkeet autoon ja aamulla starttaan kohti Kotkaa, josta Helsinki ja täältä taas Hammonjoen kautta Survoselle ja sunnuntaina kotia. Ei muutakuin kanssakalastajille kireitä siimoja tälle pitkittyneelle keväälle ja toivotaan notta tulvat hellittäisi pikkuhiljaa ja kala saataisisiin koskeen jokapaikassa.
Writed By: Atte Valkama 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti