perjantai 14. kesäkuuta 2013

Gameday @ HammonjokiVaikeaa se vaan on


Hammon karsinta kirjoitus venähti, mutta tänään sen päätin painaa läpi kun oventakana jo kolkuttaa Pitkäkosken kisat.

Hammolle FFC JKL lähtikin oikein kunnon miesvoimin ja matkassa oli mukana minä, Mikko "rysä" Räsänen, JussiPekka Myllymäki ja vanha hammon konna Pietari "sipe" Sipponen.


Aamun arvonnassa nostin lapun B2 eli tismalleen sama kuin viimevuonna, samat poolitkin taisin kierrellä tänä vuonna. Ainoalla erolla että pooleja oli muokattu hieman tasaisemmaksi viimevuodelta ja nyt sekä ylä että alaosilta jokainen sai kalastaa kaksi osaa. Jakso 1.

Valvonnan ja kahden mitatun kalan jälkeen alkoi oma kalastus ja tältä jaksolta käteen jäi 3mitattua purkkaria ja aivan älytön määrä karkuutuksia. Ensimäisen 15min aikana karkuutin ainakin 5kpl ja jakson puolivälissä sain kuitenkin muutaman haaviin ja mittaukseen. Jakson loppupuolella sama rallo jatkui ja karkuutuksia karkuutuksien perään, mutta sitähän se pikku kalojen onkiminen on. Tärppi, tärinää ja siimat sotkuun ja lumpsis karkuun. Muuta ei voi sanoa kuin että taitavia pirulaisia ovat karkaamaan ja jos isot kalat tekisi samoin niin kuseessa oltais! Jakso 2.

No se oli alaosan röytöjuhlaa ja muuta kerrottavaa tästä ei ole kuin yksi kirjon karkuutus tai siimat poikki veto, pari missattua purkkaria... BLANKKO!Jakso 3.

Ukkometso loi uskoa että aamuisilla sessioilla tältä poolilta oli tullut vaihtelevalla menestyksellä kalaa, joka toinen sai reilusti kun taas seuraava vain pari. Pääsin ruokailun jälkeen korkkaamaan poolin ja löysin yhteensä 2kirjoa ja 6purkkaria, 2näistä tuli pinturilla. Tälläkin aivan kuin edelliselläkin missasin ainakin 2 purkkaria ja jopa yhdellä uitolla sain jumalauta 3kalaa karkuun........ elin unelmaa.... Ensin oli hyvä purkkari kiinni jota olin vetämässä jo haaviin, alempaan perhoon tarttui jokin pikkukala joka karkas samantien saaneen liikkeelle kirjon joka taas rouhaisi alaperhon, tämän seurauksena ylätapsi poikki ja purkkari karkuun. Kirjolohikin teki komian kynttilä molskauksen ja heti perään toisen hypyn ja irtosi... Kuinka moni on pystynyt samaan? no kuitenkin 8 kalaa lappuun, vaikka huomattavasti parempaan olisi ollut mahdollisuus.


Jakso 4. 

Blänkit. jaaaa... Täälläkin tosin oli mahdollisuus kalaan. Näin puun takana kirjolohen jolle uitin ensin pinkin nymfin, puraisu, potku ja irti... olin hetken paikallaan ja kirbeli palasi samaan paikaan. Pudotin uudelleen pinkin naaman eteen, ei kelvannut, laskin ylempänä olevan mustan nymfin eteen ja sehän kelpasi. Annoin kirjon rouskia perhoa kunnolla ja tein vastaiskun. Puun alta risujen keskeltä syöksy karkuun, otin aivan rauhassa ja sain pikkuhiljaa kelattua kalaa takaisin ja haavitsemis etäisyydelle. Kala haavin reunalle ja nosto, liuskahti kuitenkin takaisin jokeen ja syöksyllä tapsit poikki. Tätä kirjoittaessa muistin juuri että löysin myös toisen vähän kirjon hieman alempaa joka ryskäsi vain suoraan risukkoon vieden siimat mennessään... Olen joskus kuullut sellaisen että "aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta". Sanotaanko että jos vaikka olisin saanut näistä karkuutuksista 20% vielä ylös niin sijoitus olisi ollut aivan toinen, mutta ei auta kuin harjoooootella ja yrittää ensivuonna uudestaan. Hammonjoki on kuitenkin kisana aivan huippu, vaikeaa, hankalaa ja erittäin laadukasta kalastusta keveillä ja lyhyillä välineillä Suosittelen.Sijoitukseni oli siis 14/16


Top 5:

1.Jyri Virtanen
2.Saku Nieminen
3.Toivonen Olli
4.Sipponen Pietari
5.Virolainen Petri

7.Mikko "rysä" Räsänen 
12.JussiPekka MyllymäkiJa just nyt aloitan sitomaan huomiset kisaperhot ja kasaamaan vehkeitä huomiselle Iisalmen reissulle.
Writed By: Atte Valkama

2 kommenttia:

  1. Taidan olla aika seppä, kun oon näköjään onnistunut sijoittumaan sekä neloseksi että vitoseksi :D Virolaisen Pete tais olla viides.

    VastaaPoista