torstai 3. tammikuuta 2013

VosselerVOSSELER

sidontapenkki testi


Sain testattavaksi Ruoto Oy:ltä Vosseler merkkisen sakemannien valmistaman sidontapenkin. Kuten kuvasta huomaatte penkki ei ole mitenkään tai millään tavalla "perinteinen" sillä tässä saa säädettyä jokaista kuvassakin näkyvää osaa, eli penkin saa melkeimpä asentoon kuin asentoon joka ainakin omasta mielestä oli todella positiivinen juttu, toinen asia mikä tässä oli ainakin itselle uusi juttu oli penkin pohjassa oleva imukuppi, jolla tämän ihmelaitteen saa käytännössä kiinni mihin tahansa missä on tasaista pintaa esim, auton ikkunaan, konepeltiin, veneeseen, kattoon tai minne ikinä sen haluaa kiinnittää. Kolmas mikä penkissä oli uutta oli koukun kiinnitys, sillä tässä ei olekkaan näitä tavallisia leukoja vaan sellainen ulos/sisään liikkuva lenkki josta koukku pujoitetaan läpi ja kiristetään kiilaamalla se vastakappaleeseen kiinni ja se muuten sitten myös pysyy siinä!


Saksalaiset ovat ottaneet tämän suunnittelussa melkein kaiken huomioon mitä sitoja tarvitsee ja se että se on laadukas ja kestävä. Vosseler on valmistettu kokonaan alumiinista, lukuunottamatta näitä "leukoja" jotka ovat ruostumatonta terästä.


Sen minkä jäi itsellä vähän harmittamaan mitä nuo insinjöörit eivät ole ottaneet huomioon oli se että pienet perhot kokoa 14 ja siitä pienemmät eivät oikein päässyt oikeuksiinsa, sillä koukku tavallaan hukkui tähän kiristys systeemin sisään joka vaikeutti sitomista, muttei tietenkään mahdotontakaan ollut, mutta ei kovin mukavaa. Otin tästä asiasta sen verrran selvää että tähän voisi olla mahdollista saada toisen kokoinen "leuka" joka olisi tarkoitettu koukuille 12 ja siitä pienemmille, jos tämä on mahdollista niin tälläinen saattaa eksyä myös meidän kotia koristamaan.


Penkki oli kyllä todella kevyt ja monipuolinen tuttavuus, pienillä säädöillä sain vihdoin sen kauan haluamani tuen tuolle vasemmalle kädelle joka vatkaa niin pirusti silloin kun pitäisi tehdä jotain pientä ja tarkkaa niin ei meinaa siikaset osua koukkuun, mutta tällä penkillä se onnistui helpommin.


Mielestäni Vosseler sopii ihmisille jotka liikkuvat kalastaessa paljon, eli siis patikointia tai tätä "lohimiesrallia" autolla harrastavat kalastajat, pystyy sitomaan hätsinkiä odotellessa vaikka auton konepellillä muutaman hyvän ottipelin ja taaseen mielummin kannan kevyttä penkkiä ainakin itse rinkassa kun sitä 17kilon valurauta jalustalla varustettua rautatankoa.


Maija Koistinen ja Pietari "sipe" Sipponenkin tätä penkkiä kokeili ja oli minun kanssa myös samaa mieltä niin hyvistä kuin huonoista puolista joten listasimme ruusut ja risut.Hyvät asiat:

- Kevyt
- Kestävä
- Säätöjen monipuolisuus
- Materiaali
- Penkin monipuolisuus kiinnityksen osalta
- Saa tuen kädelle
- Koukut pysyy todella hyvin paikallaan
- Monipuolisuuten nähden pieni

Huonot asiat:

- Ainakin näillä "leuoilla" pienet koukut ei toimi
- Rotaatio ei ollut kovin käytännöllinen ainakaan tällä testimäärällä
- Leukojen kiristyksen voimakkuus saattaa vääntää ohut lankaset koukut ( se on lähinnä ittestä kiinni )


Kouluarvosana asteikolla 4-10 antaisin Vosselerin penkille sellaisen 8,5


Tätä pääsee ainakin toistaiseksi testaamaan ihan itsekkin Ruoto Oy:n toimitiloissa ja myös täältä voit tälläisen ostaa jos mieli halajaa, hinnasta en tosin osaa mitään sanoa.
Writed By: Atte Valkama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti