torstai 15. joulukuuta 2016

Syvennystä materiaaleihin
Flybox tuotteetPearl GelCore Fritz. Tämä tuote on tarkoitettu lähinnä järviperhoihin. Blobit, boobyt, isot liitsit ym. Materiaali on n. 15mm leveää, erittäin tuuheaa, pehmeää ja hieman kiharaa. Seassa on siis synteettistä sekä tavallista että pearl-kimalletta josta nimi tulee. Jokaisen sävyn mukana on siis tätä perinteistä pearl kimalletta joka hämäävästi taittaa myös tuotteet omaa väriä. 


Gel-Core Shimmer Fritz. Tämäkin tuote on tarkoitettu järviperhoihin enimmäkseen. Gel-Core taaseen on hieman väljempää kuin pearl. Leveys on sama, mutta tässä taas on jokaisessa tuotteen väriä vastaavaa kimalletta. Eli ns. yksisävyistä materiaalia kimalteella. 


 Neon15. Tämä tuote on uusinta mitä Flybox tälle vuodelle kehitti. Kysessä on täysin synteettinen materiaali, jossa ei siis ole mitään vettä imevää materiaalia. Se mikä Neon15:sta tekee erikoisen on sen värit ja tekniikka jolla tuote on toteutettu. Synteettinen materiaali on värjätty neon sekä fosforivärillä, jolloin se imee vedessä kaiken mahdollisen valon itseensä. Pienikin valo riittää, joka saa tuotteen värin näkyville. Flybox lupaakin että materiaali säilyttää 50% väristään jopa 30m syvyydessä. Tällöin se siis houkuttaa kaloja myös kauempaa pienemmissäkin syvyyksissä myöskin tummissa vesissä.


Red Dragon Fritz. Tässä tuotteessa pääosallista näyttelee punaiset fläsä siikaset. Dragon fritzeissä siikaset ovat vain toisella puolella edellä mainittuihin verrattuna. Eli yksipuoleista fritziä. Sekä seassa normaalia lankaa joka on taas tuotteen väristä. Tämä on myöskin hieman eläväisempää muihin fritzeihin verrattuna.Dragon´s Eye Fritz. Tämä on samaa kuin Red Dragon Fritz, mutta pääosissa hopea ja tuotteen omavärinen fläsä. 


Translucent T15 & T10. Tämäkin on tämänvuoden uutuuksia Flyboxin valikoimissa. Tuote on myöskin täysin synteettistä ja läpikuultavaa, josta nimikin tulee. Se mikä materiaalissa on erikoista on sen käyttäytyminen vedessä. Tuote ei ime itseensä vettä, mutta kastuu pinnasta. Tällöin se "liimautuu" toisiinsa kiinni tehden jellymäisen efektin, niinkuin meduusa. Läpikuultavuuden ansiosta se myöskin näyttää hyvin erikoiselta kastuessaan. Monet ovatkin tehneet iskupisteen perhon keskelle, joko kuulalla tai langalla. Tällöin se näytteleekin jonninsortin mätipalloa muunmuassa. Eli vain mielikuvitus on rajana.  


Large Shimmer Hackle. Tässä tuotteessa on pitkää häkilää, n. 28-35mm. Materiaalin sävyistä sekä fläsää. Tuote on niinkuin kaikki Flyboxin tuotteet, tehty letittämällä. Tuote on täysin synteettistä ja soveltuu erinomaisesti pienempiin streamereihin sellaisenaan tai runkoon lisäksi. Tuote on suhteellisen jäykkää ja eläväistä. 


Predator Hackle. Tuote on 30mm pitkää. Tämän tuotteen päätarkoituksena alunperin on ollut haukiperhojen kauluksena, sekä rungossa eläminen. Materiaali on tehty hieman kestävämmästä langasta ja fläsästä letittämällä ne ensin ja yhditämällä monia letitettyjä letittämällä toisiinsa. Jos sen voi helpommin kuvailla niin saa kertoa toki vinkin. Tästä voi tehdä myös hyvin pienet tuuhea streamerit sidottuna sellasenaan koukulle. Itse tulee tästä materiaalista tehtyä ns. alavirta perhoja kirjolohelle. Suosittelen kokeilemaan.


Uv Polar Chenille. Tämä on monien kilpaperhokalastajien käyttämää runkohäkilää. Niin järviliitseihin, boobyihin, alavirtaperhoihin ja moneen muuhun. Materiaali on erittäin pehmeää ja elävää. n. 30-35mm pitkää. Tästä on helppo tehdä harva häkilä rungolle joka elää mainiosti, myöskin taittuen taaksepäin. Uv Polar Chenillessä kaikissä väreissä on mukana uv-fläsää, niin runkolangassa kuin pitkissä suikaleissa. 


Synergy Hackle. Materiaali on pehmeää, helposti harjattavaa vähän pörhöistä n. 10mm pitkää runkomateriaalia. Tästä on erittäin helppo ja nopea sitoa järviperhoihin tuuheat rungot. Itse olen myöskin käyttänyt kyseistä materiaalia larvoissa selkäkilven kanssa, jolloin se taittaa materiaalin alas. Myös tiedän sitä käytettäväksi mertsariperhoissa. Joten tälläkin tuotteella käytännössä vain oma mielikuvitus rajoittaa. 


Medium Crystal Hackle. Crystal Hackle on suunniteltu pääosin mertsariperhoihin, katkajäljitelmiin. Siinä materiaali on suhteellisen jäykkää ja taitettu suoraa taaksepäin. Siikasen pituus on n.15mm ja yksipuoleista, suhteellisen harvaa. Tällä saa helposti katkojen rungot tehtyä.


Mosaic Dubbing. Tässä dubbingissa on yhdistetty pehmeys, jäykkyys, synteettinen, pitkä, lyhyt "karva". Vaikka dubbing on pitkää, se on silti erittäin helppoa dubattvaa rakenteensa vuoksi. Tätä voi dubata ihan sormin tai hyrrällä. Ei niinkään vaikutusta. Squirmy. Mainetta maailmalla ja Suomessakin niittänyt matojäljitelmä. Tätä olen myöskin kuullut pilkkijäiden käyttävän. Joten monimuotoinen materiaali kyseessä. Vinkkinä sitojalle, koukun runko kannattaa peittää jollain karheammalla langalla. Tällöin matomateriaali ei vain pyöri koukussa ympäri, vaan pysyy rungolla ja helpottaa sitomista. Pilkkijöille sekä erittäin tummiin vesiin löytyy myös tälläisiä glove värejä jotka hohtavat pimeässä. Vanha konkari Ilveskin kehaisi materiaalia pilkkihommissa, sillä pärjäsi yhdellä pätkällä useamman tunnin. Väri ei haalene ja kala ei vie koko toukkkaa, jolloin ei tarvitse nuorikonkaan palelluttaa sormia laittelemalla toukkia kokoajan.


Premium Marabou. Flyboxin marabou on käsinvalikoituja ja värjättyjä sulkia. Pussissa 10 sulkaa ja ne ovat hieman erinlaisia toisiinsa verrattuna. Tuuheaa lyhyttä ja pitkää, sekä ei niin tuuheaa lyhyenä ja pitkänä. Tällöin pussista löytyy vähän joka tilanteeseen sopivaa marabouta.


High Definition Quills. Luonnonväreihin perustuva liimateippi. Kuten kuvista näette niin siihen on myös värjätty tummempi alue, jolloin kierrettä ei erikseen tarvitse tehdä. Erittäin hyvä materiaali ohkaisiin nymfeihin ja larvoihin, sekä pintureihin. Suositellaan joko lakkaamaan tai päällystämään esim. Uv-liimalla.


Synthetic Quills. Samalla periaatteella valmistettu kuin High Definition Quills, mutta ilman liimapintaa. Soveltuu hyvin esim, buzzereiden kierteisiin, poskiin ym. Tämäkin suositellaan joko lakattavaksi tai liimattavaksi. Pakkauksessa 2eri leveyttä, ohuempaa n. 1mm sekä hieman paksumpaa n.2mm suikaleita.Rock Hard. Tämä lakka on siitä erioista jotta se kuivaa muutamissa minuuteissa. Syy tähän on yksinkertaisesti mukana tuleva pensseli, jolla saadaan aikaiseksi erittäin ohuita kerroksia. Lakka on täysin kirkasta ja löytyy sekä tavallisena, että uv-versiona. Uv-versio ei siis kuiva lampulla vaan sen tarkoitus on näkyä vedessä paremmin jolloin se imee itseensä valoa. Lakka kovettuu kuitenkin yhtä kovaksi kuin tavallinen lakka, mutta tämä vain kuivaa erittäin paljon nopeammin. Soveltuu hyvin niin nymfeihin, buzzereihin, larvoihin, pintaperhojen runkoon ym. 

Writed By: Atte Valkama   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti